Friss hírek

Hamilton: Nem meglepő, hogy a Red Bull tőlünk viszi az embereket

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen szerint teljesen értető, hogy azok a szakemberek, akik nemrégiben a Mercedestől csatlakoztak az osztrák istállóhoz, új kihívásokra vágytak. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton eközben arról beszélt csütörtökön, nem tartja meglepőnek, hogy kollégáikra megpróbálnak lecsapni a riválisok.

A Red Bull jelenleg is motorrészlegének kialakításán dolgozik, néhány hete pedig bejelentette, az új divízió technikai igazgatója a Mercedes motorrészlegének korábbi kulcsembere, Ben Hodgkinson lesz.

Az energiaital-gyárosok aztán csütörtökön újabb bejelentést tettek: a német gyártótól további 5 szakember érkezik hozzájuk.

A Red Bull 2022-től már saját magának építi meg a Hondától megvásárolt tervek alapján a V6-os erőforrásokat, 2025-re pedig már saját magának fejleszt motort.

Max Verstappen azt mondja, nagyon érdekesnek tartja az új igazolásokat.

„Amikor egy csapat ennyi ideig dominál, megpróbálod megszerezni ezeket az embereket” – mondta a holland Barcelonában. „Ugyanakkor azt gondolom, ez egy igazán érdekes új projekt a mi részünkről.”

„Amikor az ember sokáig van egy helyen, szerintem néha új kihívásokra vágyik. És szerintem ez érthető.”

„Természetesen beszélünk róla csapaton belül, és igazán izgalmasnak tűnik a jövő, aminek természetesen szeretnék a részese lenni. Természetesen meglátjuk majd, hová jutunk.”

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, egyáltalán nem meglepő számára, hogy a rivális csapatok lecsapnak a Mercedes szakembereire.

„Nem olyasvalami ez, aminek olyan sok időt szentelek. Nyilván zajlanak ezek a háttérben, és szerintem én a lehető legjobb szövetségest kaptam Toto [Wolff] személyében, aki dolgozni fog azért, hogy a lehető legjobban kezelje ezt” – mondta a címvédő.

„Nem kétséges, hogy csapatunknál minden egyes szakember lenyűgöző, és nem meglepetés, hogy mindenki őket akarja. Sok sikert értünk el közösen.”

„Ha vannak, akik távoznak, a legjobbakat kívánom nekik. Mindannyiunknak meg kell hoznunk a saját döntéseinket, amik megfelelők számunkra. De ez egy óriási csapat – egy nagy csapat, és nem csak egy emberből áll. És nem is ötből. Ez egy kollektíva. És nagyszerű szakembereink maradnak, akik továbbra is arra fókuszálnak, hogy megnyerjük ezt a világbajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!