Hamilton nem megy a Ferrarihoz, lassan megállapodik a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Hamilton nem megy a Ferrarihoz, lassan megállapodik a Mercedesszel

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton leszögezte, nem tárgyalt a Ferrari csapatával arról, hogy átszerződik az olasz istállóhoz, mi több, hamarosan befejeződnek az egyeztetések a Mercedesszel az év végén lejáró kontraktus meghosszabbításáról.

A brit versenyző jelenlegi szerződése 2023 végén jár le a német istállónál, a héten pedig a Daily Mail című brit lap közölte, értesülései szerint a Ferrari egy bődületes, 40 millió fontos szerződést kínált Hamiltonnak, aki 2024-re így átszerződhet az olasz csapathoz. A hírt előbb a Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur cáfolta, majd Monacóban megszólalt maga Lewis Hamilton is a témában: ő leszögezte, nem igazak az erről szóló pletykák.

„Természetes, hogy amikor az ember tárgyalásban van a szerződésével kapcsolatban, mindig lesznek spekulációk. Mert hacsak nem tőlem halják ezeket, addig ezek annak számítanak” – mondta a Mercedes versenyzője, majd arra a kérdésre, hogy honnan eredhettek a Ferrarival kapcsolatos pletykák, így felelt: „Vannak bizonyos egyének ebben a teremben, akik legalább egy ilyet írtak. Talán túlságosan unatkoztak múlt hétvégén, amikor törölték a versenyt.”

 

Hamilton beszélt arról is, közel állnak ahhoz, hogy megállapodásra jussanak a Mercedesszel a folytatást illetően.

„Ahogy mondtam, a csapatom a színfalak mögött szorosan együtt dolgozik Totóval [Wolff]. Már közel vagyunk ahhoz, hogy elkészüljön egy szerződés.”

„Az, hogy van egy csapat, mely erre fókuszál, én pedig a dolgomra összpontosíthatok, sokkal jobb, mint korábban. Mert emlékszem, régebben én intéztem ezeket a tárgyalásokat, és nagyon stresszes volt, szóval már nem kell ezt csinálnom.”

A hétszeres világbajnok azt mondja az elmúlt időszak sikertelenségei sem tántorítják el attól, hogy az ezüstnyilaknál folytassa pályafutását: „Még mindig egy bajnokcsapat vagyunk, egyszerűen rossz autónk volt, és születtek döntések, amik miatt az elmúlt két év nem volt ideális. Ezen próbálunk túljutni, ebbe fektetjük az energiát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton nem megy a Ferrarihoz, lassan megállapodik a Mercedesszel
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!