Friss hírek

Hamilton nem szívesen tért vissza Szaúd-Arábiába, reméli, mindenki biztonsággal hazatér majd

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton utalt rá, egyáltalán nem örül annak, hogy a száguldó cirkusz mezőnye idén újra rajthoz áll Szaúd-Arábiában. A Mercedes pilótája azt nem kívánta kifejteni, miért van a mezőny többi tagjával teljesen ellentétes véleményen.

Dzsiddában 2021-ben rendeztek először Forma-1-es futamot, a mezőny pedig idén harmadik alkalommal tér vissza a szaúdi versenyhelyszínre. Tavaly nem ment simán az F1-es hétvége az országban, a pályától nem messze ugyanis rakétatámadás ért egy olajfinomítót. A versenyhétvége programját végül folytatták, miután a szervezők és a Forma-1 vezetősége hosszasan egyeztetett arról a versenyzőkkel. A Szaúd-arábiai Nagydíj végül probléma nélkül lezajlott, a versenyszervezők pedig idén további biztonsági intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy most sem legyen másképp.

A legtöbb versenyzőnek persze vannak bizonyos mértékig aggályai a biztonsággal kapcsolatban, ám egyikük sem gondolja úgy, hogy veszélyben lennének. Lewis Hamilton viszont azt mondja, nem örül annak, hogy visszatértek Szaúd-Arábiába: “Nem igazán tudok mit hozzátenni. Teljesen az ellenkezőjét gondolom annak, amiket elmondtak.”

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy fejtse ezt ki bővebben, a brit így felelt: “Nem bonyolódtam bele, szóval értelmezés kérdése az egész. Azt várom már, hogy újra autóba üljek. A pálya igazán lenyűgöző, várom már azt a kihívást, hogy kiderítsük, közelebb tudunk-e kerülni ezen a hétvégén, vagy sem, vagy esetleg még hátrébb csúszunk. Szóval a munkám ezen részét izgatottan várom.”

Hamiltont eztán megkérdezték arról, a biztonsággal kapcsolatban vannak-e aggályai, vagy politikai okai vannak-e annak, hogy nem örül a szaúdi szereplésnek.

“Bele sem szeretnék menni ebbe a témába. Remélhetőleg mindenkinek biztonságos hétvégéje lesz, és remélhetőleg mindenki biztonságosan hazajut utána. Ez minden, amit tehetünk, nem?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton nem szívesen tért vissza Szaúd-Arábiába, reméli, mindenki biztonsággal hazatér majd
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!