Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj
Next
Prev

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

2020 Italian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes

Hamilton: Nem találhat rajtunk fogást az FIA!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton: Nem találhat rajtunk fogást az FIA!

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, az elmúlt időszakban történtek után alaposan át fogják nyálazni a Forma-1-es szabálykönyvet, hogy ne adjanak támadási felületet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybíróinak.

A brit versenyző a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon nem tudta győzelemre váltani rajtelsőségét, miután a futam során kétszer 5 másodperces időbüntetést kapott, amiért a versenyt megelőzően nem a kijelölt helyen végzett rajtgyakorlatokat.

Nem ez volt az első alkalom idén, hogy Hamiltont megbüntették: az Olasz Nagydíjon szintén a győzelmi esélyektől esett el amiatt, hogy a Mercedes nem vette észre időben, hogy egy rossz helyen parkoló versenyautó miatt lezárták a bokszutcát.

Hamilton azt mondja, mindent meg kell tenniük azért, hogy a jövőben ne találhassanak fogást rajtuk.

„Gondolom, most át fogjuk rágni magunkat a szabálykönyvön, és kiemelünk olyan részeket, melyeken olyan szabályokat, területeket kreálhatnak, amelyekkel kapcsolatban korábban nem adtak még büntetést” – mondta a címvédő.

„Próbáljuk megtalálni ezeket, és igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy bevédjük magunkat azokkal kapcsolatban, melyekkel tisztában vagyunk.”

„Kétlem, hogy ilyenért bárki kapott büntetést korábban, szóval egyszerűen csak keményen fogunk dolgozni.”

„Korábban teljesítettünk büntetés nélküli szezonokat, szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nem adunk nekik okot, egy fikarcnyit sem, hogy csinálhassanak valamit.”

Hamilton egyébként a szocsi versenyt követően „nevetségesnek” nevezte büntetését, és úgy fogalmazott, a versenybírók „próbálják megállítani őt”.

A hét elején aztán a címvédő Instagram-oldalán üzent – kvázi elismerve, kicsit túlzott.

„Lehet, hogy nem mindig van igazam, amikor nehézségekkel szembesülök. Talán nem mindig reagálok úgy, ahogy szeretnétek, ha nagy a feszültség – de én is csak ember vagyok, és szenvedéllyel csinálom azt, amit” – írta a címvédő.

„Minden nap tanulok és fejlődök, most is megtanulom a leckét, és folytatom a küzdelmet a következő versenyen. Köszönöm azoknak, akik továbbra is támogatnak, és velem együtt harcolnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Hamilton: Nem találhat rajtunk fogást az FIA!
Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól
A Mercedes kiszereli a DAS-rendszert autóiból
Hamilton az FIA-t kritizálja Petrov foglalkoztatása miatt
Az F1-es Portugál Nagydíj TV-közvetítései
A szokásos időpontban lesz a 2021-es F1-es Magyar Nagydíj