Hamilton nem tartja nyomasztónak Vettel előnyét

Egyáltalán nem tartja nyomasztónak Sebastian Vettel lehengerlő formáját a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton. A brit pilóta nagy reményekkel várja a bajnokság következő futamait.Egyáltalán nem tartja nyomasztónak Sebastian Vettel lehengerlő formáját a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A Red Bull német versenyzője a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon sem talált legyőzőre, minek köszönhetően tovább növelte előnyét a bajnoki összetettben.

Bár Vettelék tempóját a riválisok nem tudták tartani Monzában sem, Hamilton szerint egyáltalán nem nyomasztó az, hogy a címvédő csapat ekkora fölényben van.

„Nem nyomasztó. Sebastian nagyon jól vezet, hiszen egy világbajnok, szóval el kell ismerni a teljesítményét. Ráadásul egy remek fickó is” – mondta a 2008-as év legjobbja riválisáról.

„Övé a legjobb autó, és képes teljesíteni vele. Nem követ el hibákat. De mi is keményen fogjuk nyomni továbbra is. Jó csapat vagyunk, és úgy érzem, néhány versenyen le tudjuk győzni őket.”

„De még ha meg is nyerek minden futamot, ő pedig másodikként ér célba, akkor sem leszek világbajnok.”

Hamilton kifejtette, csupán azért csalódott a hétvégi, monzai megmérettetés miatt, mert egész egyszerűen nem tudta meghálálni azokat az erőfeszítéseket, melyeket csapata tett a jó eredmény elérésére érdekében.

Az olaszországi időmérő után az angol meglehetősen önkritikusan fogalmazott, azt mondta, úgy vezetett, „mint egy idióta”, majd rögtön a verseny után lemondott a bajnoki címről – noha később ezen véleményét változtatott.

„Az időmérő után a lehető legjobban kezeltem a dolgot. Haragudtam magamra, mint mindig, de felülkerekedtem ezen, talán gyorsabban, mint valaha.”

„Energiával telten és izgatottan tértem vissza a pályára, nagyon jól éreztem magam a versenyen, keményebben nyomtam, mint bármikor korábban, és úgy éreztem, semmi sem maradt bennem.”

„De nagyon mérges voltam, mert nagy szívás, amikor minden tőled telhetőt megteszel, és csak három helyet lépsz előre, és két pontot gyűjtesz.”

„Néha így alakul, a következő versenyeken javulni fogunk. Versenyképes autónk van, ismét a Ferrarik elé kerülünk majd, és hiszem, hogy mostantól kezdve ez működni is fog.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!