Friss hírek

Hamilton nem tud arról, hogy letekerték volna a Mercedes-motorokat

A Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjon csak a 3. helyen célba érő Lewis Hamilton azt mondja, nem tudja, hogy a Mercedes valóban letekerte-e motorjait a vasárnapi versenyre.

Az abu dhabi futamot a Red Bull ifjú pilótája, Max Verstappen nyerte meg, a verseny előtt pedig arról lehetett hallani, a Mercedes az energia-visszanyerő rendszerrel kapcsolatos aggályai miatt visszafogta a motorteljesítményt a futamon.

Hamilton végül a 3. helyen ért célba Verstappen és Valtteri Bottas mögött, a brit versenyző pedig azt mondja, még nem nyerte vissza erejét koronavírus-fertőzéséből.

„Nagyon kemény versenyem volt” – mondta a hétszeres világbajnok. „Fizikailag egész évben rendben voltam, de ma határozottan nem. Szóval örülök, hogy vége.”

Arra a kérdésre, hogy érzése szerint korábbi koronavírus-fertőzése hatással volt-e rá a vasárnapi futamon, Hamilton kifejtette: „Fizikailag masszívan. Nem tudom, hogy voltam-e valaha is ennyire kifulladva.”

„A testem nem érzi jól magát, de nézzük a dolgok jó oldalát, túl vagyok rajta. Múlt héten még nem gondoltam volna, hogy itt leszek.”

„Szóval csak nagyon hálás vagyok az egészségemért és azért, hogy élek, és várom már a feltöltődést a következő időszakban. Szeretnék visszatérni az edzéshez, vissza akarom nyerni a testem.”

A világbajnok hozzátette, a Red Bullok egész hétvégén előttük jártak.

„Azt gondolom, a Red Bullok ezen a hétvégén túl messze voltak. Nem tudtuk tartani a tempójukat.”

Hamilton beszélt arról is, nem tud arról, hogy a Mercedeseknek letekert motorral kellett versenyezniük ma megbízhatósági aggályok miatt.

„Nem hiszem, hogy ez volt a helyzet. De meg fogom kérdezni, mert én személy szerint nem tudtam róla. Későn érkeztem csütörtök este” – mondta.

„A Mercedes és a motorrészleg lenyűgöző munkát végzett idén. Ha megnézzük az én megbízhatóságomat, minden versenyen célba tudtam érni, ami igazán fantasztikus.”

„Más Mercedes-motorokkal voltak gondok, például a Racing Pointnál és a Williamsnél, szóval van azért még tennivaló. Ha tehát valóban történtek intézkedések erre a hétvégére, annak volt értelme.”

„De őszintén szólva nem tudtam, hogy le voltak tekerve a motorok, szóval nem sokat mondhatok erről. A Red Bull nyilván gyorsabb volt ma, és idén először nagy előnyük volt a versenytempóban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!