Hamilton: Nem tudom, hogy megvan-e a tempóm a győzelemhez... - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem tudom, hogy megvan-e a tempóm a győzelemhez…

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A Belga Nagydíjon rajtelsőséget szerző Lewis Hamilton elárulta, nem biztos abban, hogy megnyerheti-e a vasárnapi versenyt Spa-Francorchampsban.

A Ferrarik egész hétvégén remekeltek Belgiumban, a változó, esős körülmények azonban végül Hamilton malmára hajtották a vizet az időmérőn.

A brit megszerezte a rajtelsőséget, megelőzve világbajnoki riválisát, Sebastian Vettelt.

Hamilton a kvalifikációt követően elárulta, rendkívül nehezek voltak a körülmények, de nagyon élvezte a küzdelmet.

„Igazán imádok esőben vezetni, de egyszerűen szavakkal nem tudom leírni, mennyire nehezek voltak ma a körülmények” – mondta a címvédő.

„Mintha tojásokon lépkedtünk volna, ilyenkor pedig csak imádkozunk azért, hogy ne blokkoljanak a kerekek. A Q3-ban a slickekről rögtön intermediate-gumikra váltottunk, így csak néhány kört tudtunk megtenni, ennyi idő alatt kellett megtalálnunk a tapadást, és megértneünk azt, hogy a pálya melyik része száraz, és melyik vizes.”

„Az 1-es kanyarban kicsúsztam, aztán a 12-esben is a következő körben, szóval csak 1 köröm maradt, hogy elvégezzem a feladatomat, miközben a pálya elkezdett felszáradni az utolsó percekben.”

„Tudtam, hogy a tempóm rendben van, csupán meg kellett találnom a megfelelő egyensúlyt – márpedig az minden kanyarban más volt. De én imádok így vezetni.”

„Ami azt illeti, abban is biztos voltam, hogy harcban leszünk akkor is, ha száraz marad a pálya. Tudtam, hogy szoros lesz, de arra gondoltam, egy hajszállal megelőzhetjük a Ferrarikat.”

Hirdetés

„Pár verseny óta már ők a favoritok, de sikerült eléjük kerülnünk.”

Hamilton mindazonáltal azt mondja, a Ferrari versenytempója nagyon erősnek tűnt a tegnapi szabadedzéseken, így egyelőre nem tudja, milyen esélyei lesznek vasárnap.

„Sebastian hosszú etapos tempója nagyon erősnek tűnt pénteken, szóval kemény küzdelem vár ránk holnap. Nem tudom, hogy megvan-e a tempónk a győzelemhez, de arra mérget vehetnek, hogy mindent beleadok. Hosszú út vezet a Les Combes-ig, és tudjuk, hogy a Ferrarik hihetetlenül gyorsak az egyenesben. Majd meglátjuk, hogy alakul holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!