Friss hírek

Hamilton: Nem tudom, hogy sikerült összeszednem magam

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nem tudja, hogy sikerült összeszednie magát a Brit Nagydíj időmérő edzésén, ugyanis egyáltalán nem volt magabiztos az autót illetően.

A harmadik szabadedzésen Valtteri Bottas nyerte a Mercedesen belüli csatát, majd a Q1-ben és a Q2-ben is gyorsabb volt Hamiltonnál – a Q3 és a pole pozíció viszont Hamiltoné lett, aki az időmérőn ráadásul egyszer meg is pördült. 

A Mercedes előnye óriási: a harmadik helyezett Max Verstappen hátránya több mint 1 másodperc Hamiltonhoz képest, így senki nem szólt bele a pole-ért folytatott küzdelembe. 

„Nyilvánvaló, hogy elég nagy különbség van köztünk és a harmadik hely között, de ez nem számít végül – Valtteri kikényszeríti, hogy a határon autózzak” – nyilatkozta Hamilton az időmérőt követően. „Fantasztikus munkát végzett egész hétvégén.”

A brit pilóta számára nem volt problémamentes a kvalifikáció, egyszer meg is pördült, majd a pályára hordott törmelék miatt meg is kellett szakítani az időmérőt. 

Néhány változtatást végeztem az időmérő előtt, és rosszabb lett, küszködtem a pályán. Ez a pálya fantasztikus, mert ha szél van, akkor hátszél, szembeszél is van a pályán, keresztbe is fúj, tehát zsonglőrködni kell, mint egy mozgó talajon, nagy sebességgel.”

„Volt az a megpörgésem… Az időmérő arról szól, hogy magabiztosságot építsünk, és én pedig egyre kevésbé voltam az az első etapban – minden egyes körben egyre kevésbé. Nem tudom, hogyan, de vettem egy nagy lélegzetet, és sikerült összeszednem magam. A Q3 nem volt tökéletes, de elég tiszta köröm volt, a második pedig még jobb volt.” 

Kövess minket Facebookon és Instagramon, hogy ne maradj le a Forma-1 legfontosabb híreiről! 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!