Hamilton: Nem tudom, mi történt ma, de örülök, hogy vége! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem tudom, mi történt ma, de örülök, hogy vége!

HIRDETÉS
A pole pozícióból rajtolva kiábrándító versenyt futott Németországban a Mercedes világbajnoki éllovasa, Lewis Hamilton.
2019 German Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A brit versenyző kisebb betegséggel küszködött hétvégén, ennek ellenére megszerezte a rajtelsőséget Hockenheimben, ám a kaotikus körülmények közepette nem tudott jó eredményt elérni, és végül pont nélkül zárta a németországi hétvégét.

„Egyszerűen csak egy rossz nap volt, egy rossz hétvége…” – mondta csalódottan az ötszörös világbajnok.

„Nem igazán tudok mit mondani. Hosszú-hosszú ideje ez volt a legrosszabb napom. De az ember együtt él ezekkel és tanul belőlük. Hogy őszinte legyek, nemigen tudom, mi történt ma, de örülök, hogy vége.”

„Az, hogy nekimentem a falnak, szintén nem segített, mint ahogy az sem, hogy aztán felraktuk a slick-gumikat, amikor még esett. Szóval több dolog kombinációja vezetett idáig. A fordulópont az volt, amikor felraktuk a slickeket, amikor még vizes volt a pálya.”

„Nehéz volt, mert a többiek elkezdték felrakni a slickeket. Én viszont kint maradtam, mert még vizes volt a pálya. Próbáltam addig elmenni az interekkel, ameddig csak tudtam. Aztán ahogy behívtak, láttam, hogy még több eső jön. De ők általában több információval rendelkeznek nálam.”

Az utolsó előtti kanyarban történt balesetével kapcsolatban Hamilton azt mondta: „Én is emberből vagyok. Nem igazán tudok mit mondani. Hiba volt – hibák pedig előfordulnak.”

„Lesznek még versenyek, szóval tovább kell fókuszálnunk, össze kell kapnunk magunkat, és megerősödve kell visszatérnünk.”

A kiábrándító hétvége ellenére Hamilton továbbra is 39 pontos előnnyel vezeti a tabellát csapattársa, Valtteri Bottas előtt, aki szintén nem szerzett pontot: ő kiesett Hockenheimben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!