Friss hírek

Hamilton: Nem tudom, miért nem működik az autóm…

Fotó: Red Bull

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, nehéz lesz megőrizni a vezetést a bajnoki pontversenyben azok után, hogy esélytelenként győzni tudott a vasárnapi Azeri Nagydíjon.

Hamilton egész hétvégén küszködött Bakuban, az események azonban végül úgy alakultak, hogy a címvédő szelte át elsőként a célvonalat. Győzelmének köszönhetően a brit a pontversenyben is átvette a vezetést – igaz, előnye csak 4 pont Sebastian Vettellel szemben.

„Nagyszerű, hogy vezetem a bajnokságot, de ha így folytatjuk, sok szerencsés verseny kell majd ahhoz, hogy elöl maradjak. Márpedig ezt azért nem várhatja az ember a következő 17 versenyen” – mondta Hamilton, aki bevallottan nem elégedett a Mercedes jelenlegi formájával.

A négyszeres világbajnok hozzátette, bár a legtöbb problémát a Pirelli abroncsai jelentik számukra, saját teljesítményén is javítani kell.

„Az autónak megvan a tempója, csak nem tudjuk kihozni belőle. Jobb teljesítményre van szükségünk, és nekem is meg kell találnom a ritmust, mert nincs meg a tökéletes harmónia.”

Ami pedig a Ferrarit illeti: „A nyers tempójuk sokkal jobb jelenleg, mint a miénk. Ez nem jelenti azt, hogy rossz autónk van, de fejlődnünk kell, hogy könnyebben vezethető legyen.”

„Ausztráliában remekül éreztem magam benne, de azóta nem működik, és nem tudom pontosan, miért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Hamilton: Nem tudom, miért nem működik az autóm…
Hamilton: Nem a 8. bajnoki címen múlik a maradásom
Ma érkezik Vettel Aston Martinja!
Riportfilm: Megérkezett a Mercedes 2021-es autója!
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz