Hamilton: Nem tudom, mikor történt utoljára ilyen…

Fotó: Mercedes
2019 Canadian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Habár a montreali nyitóedzést még az élen zárt, Lewis Hamilton számára nem alakult végül jól a Forma-1-es Kanadai Nagydíj pénteki edzésnapja.

A brit versenyző a második tréning nagy részét a garázsból volt kénytelen végignézni, miután 30 perccel az edzés megkezdése után a falnak csapta Mercedesét.

Az autónak főleg a jobb hátulja sérült meg, a Mercedes pedig elővigyázatosságból váltót is cserélt a W10-es versenygépben.

Hamilton azt mondja, csalódott, hogy ki kellett hagynia a szabadedzés jelentős részét, ám igyekszik maga mögött hagyni a történteket.

„Az első edzés simán ment. Kezdetben a pálya elég piszkos volt, de mindannyian egy csónakban eveztünk” – mondta a címvédő.

„A második edzésen aztán hibáztam, és összetörtem az autót. A srácok mindent megtettek azért, hogy megjavítsák, de nem volt elég idő. Nem emlékszem, mikor volt utoljára olyan, hogy kihagytam egy egész edzést. Nem túl jó a garázsból nézni egy szabadedzést. Olyan, mint ülni az igazgatói irodában, és visszavágyakozni az osztályba.”

Videó Hamilton pénteki balesetéről

„Egy ártatlan hiba volt. Több kört megtettem a közepes keverékű gumikkal, és próbáltam megtalálni a határokat. Egy kicsit túlléptem, a 9-es kanyar kijáratánál ugrattam egyet és csúszott az autó sokáig. Reméltem, hogy nem találom el a falat.”

„Az efféle dolgok sajnos megtörténnek. Rögtön magunk mögött kell hagyni, és vissza kell ülni a lóra. Szerencsére Valtterinek [Bottas] jó edzése volt, szóval sokat tudunk elemezni. A srácok remek munkát végeztek az autó megjavításával, és szombaton készen állunk majd arra, hogy egy jobb napot teljesítsünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS