Hamilton: Nem tudtunk rendesen felkészülni - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem tudtunk rendesen felkészülni

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője bízik benne, hogy az F1-es Holland Nagydíj vasárnapi versenyén felvehetik a harcot Max Verstappennel és a Red Bull-lal.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12 during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Saturday September 04, 2021 in North Holland, Netherlands. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Szorosan alakult a Holland Nagydíj időmérő edzésének vége: Max Verstappen mindössze 38 ezredmásodperccel végzett a 2. helyezett Hamilton előtt.

„Hihetetlenül gyors volt az első szektorban” – mondta Hamilton Verstappen pole-t érő köréről.

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok” – nyilatkozta a brit. „Remek, hogy ilyen közel tudtunk kerülni, mert egy ponton tempó tekintetében nagyon elhúztak. De ha újra lenne egy edzés, akkor gyorsabbak lennénk, mert még maradt ebben idő.”

„Nagyon keményen dolgoztunk, hogy javítsunk az autó egyensúlyán éjjel és a harmadik szabadedzésen is, hogy az időmérőre fejlődjünk. Ez egy olyan pálya, ahol folyamatosan javulni kell és építeni a magabiztosságot.

Hamilton szerint a döntött kanyar kulcsfontosságú része a pályának, és itt jelentős az időveszteségük a Red Bull-lal szemben.

„Főleg a 2-es kanyar kijáratánál és különösen a 3-asban sokkal gyorsabbak. Nehéz megmondani, hogy pontosan ez mi, de az autónk karakterisztikájának nem fekszik az a kanyar. De ettől még hihetetlenül szórakoztató.”

A világbajnok számára nem volt könnyű a kvalifikációra történő felkészülés, pénteken ugyanis motorprobléma miatt gyakorlatilag a teljes második szabadedzést ki kellett hagynia.

„Azzal is fejlődünk, hogy az autóban ülünk és folyamatosan új íveket próbálunk ki – nyilván mi tegnap sok időt veszítettünk. A teljes edzést kihagytam, szóval nem volt meg a gyakorlás és így az autót nem tudtuk megfelelően felkészíteni.”

„Szerencsére Valtteri a beállítások terén tegnap remek munkát végzett, és ez iránymutatást adott számunkra” – folytatta Hamilton. „A végén közelebb kerültünk, de volt még idő ebben, és remélem, hogy holnap ezt valahogy elcsípjük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!