Hamilton: Nem vagyok bajnokesélyes

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nem számít könnyű versenyre a hétvégi Magyar Nagydíjon, véleménye szerint ugyanis nem csak a hőség, hanem az elmulasztott silverstone-i teszt is hátráltatja majd a csapatot.


Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nem számít könnyű versenyre a hétvégi Magyar Nagydíjon, véleménye szerint ugyanis nem csak a hőség, hanem az elmulasztott silverstone-i teszt is hátráltatja majd a csapatot.

Hétvégén akár 40 fokot is mérhetnek a hőmérők, azonban nem csak ez aggasztja Hamiltont. A brit versenyző elmondta, jobb lenne a helyzetük, hogyha kipróbálhatták volna a Pirelli új abroncsait.

„Kemény hétvége lesz, és a körülmények sem fognak rajtunk segíteni, ezen kívül pedig még az új gumikon sem vezettünk” – nyilatkozta Hamilton.

A Mercedes-pilóta úgy érzi, az istálló nagyon jól halad a fejlődés útján, és bízik benne, hogy a Magyar Nagydíj versenyéig sikerül hasznos tapasztalatokat szerezniük az új abroncsokról.

„Van még hová felkapaszkodnunk, de ezt a legjobban csináljuk. Egyszerűen csak olyan keményen kell dolgoznunk, amennyire csak tudunk, hogy megértsük a gumikat és a legjobb versenyt teljesítsük.”

„Feltételezem, hogy nehéz hétvégénk lesz. Ha ott lettünk volna a teszten, az segítene abban, hogy hogyan állítsuk be az autót az új gumikkal, láthatnánk, hogy hogy viselkednek a hosszú etapokon, és hasonló dolgok. Végül így alakult, de nagyszerű csapatunk van, és behozzuk a lemaradást.”

Hamilton elmondta, nem érzi úgy, hogy idén kihívója lehet Vettelnek, habár bízik benne, hogy egy-két futamgyőzelmet sikerül bezsebelnie az elkövetkezendő versenyhétvégéken.

„Nem gondolok magamra bajnoki esélyesként jelen pillanatban. Negyedik vagyok a tabellán, csapatként pedig másodikak vagyunk a konstruktőrök között. De a szezon elején mindenki leírt engem, majd hirtelen megváltoztatták a véleményüket. Lett néhány nagyon jó eredményünk, amelyeket nagy erőbefektetéssel értünk el.”

„Nem adjuk fel, továbbra is nyomnunk kell, és reméljük, nyerhetünk néhány futamot a következő versenyeken – habár ez nehéz lesz. Nagyon elégedett vagyok a szezon eddigi alakulásával, különösen ahhoz képest, ahol tavaly állt a csapat.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!