Hamilton: Nem vagyunk valami gyorsak, de ez nem újdonság - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem vagyunk valami gyorsak, de ez nem újdonság

A Mercedes Forma-1-es istállója nagy lemaradással nyitotta a Belga Nagydíj hétvégéjét, amire reagálva Lewis Hamilton úgy fogalmazott, ez tőlük idén nem meglepő. Abban bízik, az időmérőre sikerül javulniuk.

„Nem vagyunk valami gyorsak” – ezek voltak Lewis Hamilton szavai, miután a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően kiszállt az autójából. A hétszeres világbajnok a változékony időjárás mellett megrendezett kétszer hatvan perces gyakorlást 1,8 és 1,3 másodperces hátrányban zárta a legjobb időkhöz képest, ami F1-es mércével óriási hátrány. Hamilton egyelőre nem tudta megmondani, mi okozza a lemaradásukat. „Lehetnek a gumik, azok hőmérséklete, a szárnyak szöge, számtalan dolog.”

„Kint nem érződik katasztrofálisnak, egyszerűen csak nagy a lemaradásunk. Azonban péntekenként gyakran vagyunk ilyen helyzetben, míg szombatra általában változik a helyzet. Remélem, ez is egy ilyen alkalom. Sokat kell dolgoznunk az adatok kielemzésén, és azon, hogy kitaláljuk, mit tudunk kihozni ebből az autóból.”

Hamilton csapattársa, George Russell hasonlóan vélekedett a Mercedes aktuális formájáról. Ő úgy fogalmazott, „már hozzászokott a rossz péntekekhez”. Ma kettejük közül ő volt az, aki közelebb tudott kerülni az élmenőkhöz, az első szabadedzésen ugyanis 0,8 másodpercre megközelítette Carlos Sainz legjobb köridejét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!