Friss hírek

Hamilton: Nem vártam bocsánatkérést az FIA-tól

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, soha nem várta azt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bocsánatot kér majd tőle a tavalyi szezonzárón történtek miatt, egyúttal pedig „pozitív lépésként” értékelte azt, hogy a testület elismerte, emberi mulasztás történt tavaly, Abu Dhabiban.

Az FIA múlt hétvégén tette közzé annak a vizsgálatnak az eredményeit, melyet a tavalyi szezonzáróval kapcsolatban folytatott le. A jelentésben a szövetség azt írja, Michael Masi versenyigazgató emberi mulasztást követett el, a sportszabályzatnak ugyanis legalább két pontját nem alkalmazta megfelelően. Az FIA megjegyezte, Masi „jóhiszeműen” járt el, hiszen az volt a célja, hogy mihamarabb zöld zászlók mellett folytatódjon a verseny, ráadásul nagy nyomás is nehezedett rá a csapatfőnökök részéről.

A jelentés közzététele után természetesen Hamilton véleményét is kikérték: ő azt mondta, bár még nem olvasta el teljesen azt, nem várt bocsánatkérést.

Hirdetés
 

„Talán elolvasom majd a versenyhétvége után, vagy ilyesmi. Nézzék: nem vártam bocsánatkérést, nem olyasmi ez, amire nagyon fókuszálok. Tudjuk, hogy megy ez, és ez valószínűleg nem fog megtörténni” – mondta a brit versenyző.

„A tény, hogy legalább az átláthatóság megvan, az, hogy elismerték az emberi mulasztást, szerintem egy pozitív lépés. Visszaforgatni sajnos nem tudjuk az idő kerekét, nem lehet változtatni a múlton. Szóval arra fókuszálok, amit most tudok csinálni, igyekszem a jövőt formálni, együtt dolgozom ezzel a csapattal, és igyekszünk összekapni az autót. Van egy kis tennivalónk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!