Hamilton: Nem vártam bocsánatkérést az FIA-tól - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem vártam bocsánatkérést az FIA-tól

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, soha nem várta azt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bocsánatot kér majd tőle a tavalyi szezonzárón történtek miatt, egyúttal pedig „pozitív lépésként” értékelte azt, hogy a testület elismerte, emberi mulasztás történt tavaly, Abu Dhabiban.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is congratulated by runner up in the race and championship Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Az FIA múlt hétvégén tette közzé annak a vizsgálatnak az eredményeit, melyet a tavalyi szezonzáróval kapcsolatban folytatott le. A jelentésben a szövetség azt írja, Michael Masi versenyigazgató emberi mulasztást követett el, a sportszabályzatnak ugyanis legalább két pontját nem alkalmazta megfelelően. Az FIA megjegyezte, Masi „jóhiszeműen” járt el, hiszen az volt a célja, hogy mihamarabb zöld zászlók mellett folytatódjon a verseny, ráadásul nagy nyomás is nehezedett rá a csapatfőnökök részéről.

A jelentés közzététele után természetesen Hamilton véleményét is kikérték: ő azt mondta, bár még nem olvasta el teljesen azt, nem várt bocsánatkérést.

„Talán elolvasom majd a versenyhétvége után, vagy ilyesmi. Nézzék: nem vártam bocsánatkérést, nem olyasmi ez, amire nagyon fókuszálok. Tudjuk, hogy megy ez, és ez valószínűleg nem fog megtörténni” – mondta a brit versenyző.

„A tény, hogy legalább az átláthatóság megvan, az, hogy elismerték az emberi mulasztást, szerintem egy pozitív lépés. Visszaforgatni sajnos nem tudjuk az idő kerekét, nem lehet változtatni a múlton. Szóval arra fókuszálok, amit most tudok csinálni, igyekszem a jövőt formálni, együtt dolgozom ezzel a csapattal, és igyekszünk összekapni az autót. Van egy kis tennivalónk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!