Hamilton: Nem Vettel tehet a defektről - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem Vettel tehet a defektről

HIRDETÉS

Egyáltalán nem hibáztatja Sebastian Vettelt korai kieséséért a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.


Egyáltalán nem hibáztatja Sebastian Vettelt korai kieséséért a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

Az angol versenyző remekül kapta el a rajtot a vasárnapi Japán Nagydíjon, épp Mark Webbert támadta az első kanyarba menet, ekkor azonban Mercedese összeért Vettel Red Bulljával, minek következtében Hamilton defektet kapott.

Bár a Mercedes pilótája egy gumicsere után visszajött a pályára, autója megsérült az incidensben, így nem tudta folytatni.

„Fantasztikusan jöttem el a rajtnál, jobban, mint a két Red Bull – ez idén talán először fordult elő” – mondta a 2008-as év legjobbja.

„Mark jobbra húzódott, szóval nekem is így kellett tennem, így Sebastian szendvicsbe került általam és Romain [Grosjean] által.”

„Seb első szárnya felsértette a jobb hátsó gumimat, és ennyi volt. Egyáltalán nem ő tehet róla, előfordul az ilyesmi. Igazából a csapatot sajnálom, mert fantasztikusan a srácok, és nem kapják meg a megérdemelt jutalmat.”

A mai kiábrándító szereplés következtében a Mercedes hátránya 20 pontra nőtt a Ferrarival szemben a konstruktőrök versenyében, Hamilton azonban úgy érzi, még megszerezhetik az ezüstérmes pozíciót.

„Ami az utolsó négy versenyt illeti, megpróbálom élvezni őket, szeretnék annyi pontot szerezni, amennyit csak lehet. Továbbra is hiszem, hogy elérhető a konstruktőri második hely, ha egy kicsit több szerencsénk lesz – és ez az, amit célul tűzünk ki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!