Hamilton: Nem volt értelme körözni az esőben - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem volt értelme körözni az esőben

A Mercedes csapatánál Valtteri Bottas problémái miatt Lewis Hamiltonra hárult a feladatok oroszlánrésze, a brit pedig azt mondja, összességében elégedettek lehetnek azzal, ahogy a 34. Magyar Nagydíj pénteki edzésnapja alakult.

Hamilton az első edzést az 1., a másodikat a 3. pozícióban zárta, összesen pedig 41 kört tett meg, habár a délutáni tréningen az esős körülmények között nem sok értelme volt körözni.

A hockenheimi versenyhétvégén még betegeskedő Hamilton azt mondja, örül annak, hogy újra formában van, bár a munka nem ment simán az edzéseken.

 

„Az első edzés jó volt. Szerettem volna úgy neki vágni a hétvégének, hogy jobban érzem magam, és rögtön belevágni. Az autó egyensúlya egészen jó volt már kezdettől fogva!” – mondta a világbajnoki éllovas.

„A két edzés között elvégeztünk néhány változtatást, de sajnos nem igazán tudtuk tesztelni ezeket. Délután alig néhány kört tettem meg a kemény gumikkal, de aztán megálltunk, mert elég irreleváns esőben körözni itt, ha tudjuk, hogy a verseny valószínűleg száraz lesz.”

„Az időjárás elég trükkös volt: a bokszból, illetve a kameraképeken úgy tűnt, csak szemerkél, de amikor az ember kigurult a pályára, akkor bizony nagyon esett. A pálya felülete is elég sötét, szóval nemigen látni, hogy száraz-e az adott ponton, vagy vizes.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Nem volt értelme körözni az esőben
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!