Hamilton: Nem volt esélyünk a Red Bull autója ellen - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem volt esélyünk a Red Bull autója ellen

HIRDETÉS
Semmi esélye nem volt a Mercedesnek a Red Bull ellen a Mexikói Nagydíj vasárnapi futamán – mondja a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 and the rest of the field at the start during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 07, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A címvédő csapattársa, Valtteri Bottas mellől, a 2. helyről rajtolhatott, bajnoki riválisa, Max Verstappen azonban már rögtön a rajtnál eléjük tudott kerülni.

A holland végül viszonylag simán nyert Mexikóvárosban, míg Hamilton a 2. helyen ért célba, a futam végén pedig Sergio Perezzel szemben is védekeznie kellett.

„Az autójuk erősebb volt ezen a hétvégén, és nem volt semmi, amit tehettünk volna ellene” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Tényleg mindent beleadtam, és nyilván volt egy nagyszerű csatám Sergióval is a végén. De nagyon örülök, hogy meglett a 2. hely.”

Hamilton hozzátette, bár Perez nagy tempóval érkezett meg mögé a hajrában, viszonylag könnyen állta a sarat.

„Számos alkalommal volt már ilyen korábban, szóval könnyű volt kitartani. De ez is azt mutatja, mennyire gyors volt az autójuk, hiszen Sergio ennyire közel tudott kerülni hozzám. Nagyszerű munkát végzett. Nyomást helyezett rám, és egyre közeledett. De élveztem a versenyt.”

Hamilton hátránya Mexikóban 19 pontra nőtt a győztes Verstappennel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!