Hamilton: Nem volt igazam, amikor azt mondtam, a Red Bull „csak egy italgyártó” - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem volt igazam, amikor azt mondtam, a Red Bull „csak egy italgyártó”

HIRDETÉS
A Red Bull csapatát dicsérte a minap a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, aki elismerte, pár éve nem volt igaza, amikor arról beszélt, az osztrák istálló „csak egy italgyártó vállalat”.
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Lewis Hamilton of Mercedes and Great Britain with Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing during the drivers parade during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Hamilton még 2011-ben meglehetősen hangos véleményt fogalmazott meg a Milton Keynes-i istállóval kapcsolatban, amikor azt találta mondani, kételkedik abban, hogy a Red Bull képes lesz hosszú távon tartani a lépést a Forma-1-ben az olyan nagy gyártókkal szemben, mint akkori csapata, a McLaren, vagy éppen a Ferrari.

Ami azóta történt, az persze már történelem: Sebastian Vettel vezetésével a Red Bull sorozatban négy egyéni világbajnoki címet szerzett, tavaly pedig Hamiltont legyőzve Max Verstappen lett a száguldó cirkusz legjobbja.

Hamiltont Zandvoortban arról kérdeztek, mit gondol Verstappen jelenlegi, 93 pontos bajnoki előnyéről, a brit elkezdte a Red Bull csapatát méltatni, és visszautalt korábbi megjegyzésére is.

„Sokkal inkább Adrian Newey és a csapata nyűgözött le” – mondta a hétszeres világbajnok. „Azt gondolom, a csapat nagyszerű autókkal rendelkezik már egy ideje. Nagyon magas hasmagasságot használnak, és nagyobb a légellenállásuk, mint korábban. Szerintem felismerték és megtapasztalták idén, hogy a motorjuk nem lassabb, mint a többieké, és ez az oka annak, hogy nagyobb a légellenállásuk, mint a korábbi években. Fantasztikus munkát végeztek.”

„Bármit is mondtam korábban a csapatról, nem negatív véleménynek szántam. Azt hiszem, évekkel ezelőtt mondtam valami olyasmit, hogy ők egy italgyártó vállalat, vagy valami ilyesmi. Ezzel igazából csak azt akartam hangsúlyozni, hogy az ember inkább egy autógyártóra fogadna, de megcáfoltak engem és mindenkit. Nagyszerű munkát végeztek.”

„És tudván, hogy Adrian a talajhatású autókról írta szakdolgozatát az egyetemen, egyáltalán nem meglepő, amit idén elért! Lenyűgöző. De hiszek a fiatal srácoknak a csapatunknál, hogy fel fogunk zárkózni!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!