Hamilton nem zárja ki, hogy ő és Alonso még 50 évesen is versenyezni fognak - F1VILÁG.HU

Hamilton nem zárja ki, hogy ő és Alonso még 50 évesen is versenyezni fognak

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, nem tartja elképzelhetetlennek azt, hogy ő, és a mezőny jelenlegi rangidőse, Fernando Alonso még ’50-es éveikben is versenyezni fognak.

A most 38 éves Hamilton eddig 315 nagydíjon állt rajthoz az F1-ben, 2007-es debütálása óta csupán egyetlen hétvégét hagyott ki: koronavírus-fertőzése miatt csak a 2020-as Szahíri Nagydíjon nem tudott elindulni. Hamilton a mai F1-es mezőny második legidősebb versenyzője a 41 esztendős Fernando Alonso mögött. Koruk ellenére viszont a két pilóta továbbra is képes rendkívül magas szinten teljesíteni, és bár Hamilton korábban arról beszélt, a ’40-es éveiben már nem tervezi a versenyzést, most úgy nyilatkozott, van még benne jó néhány év!

A Mercedes versenyzőjét nemrég arról kérdezték, el tudja-e képzelni azt, hogy ő és régi nagy riválisa, Alonso még 2035-ben is versenyezni fognak.

 

„Soha ne mondd, hogy soha!” – fogalmazott. „Brad [Pitt] a filmben az ’50-es éveiben fog versenyezni, szóval én leszek a harmadik legidősebb versenyző! De sok olyan sportoló van, mint [az NFL-sztár Tom Brady], különféle módokon lehet tréningezni, étkezni és fókuszálni.”

„A technológia és a testünk változik, igazából minden a mentalitásról szól, arról, hogy megvan-e még benned a hajtóerő ahhoz, hogy ugyanannyi áldozatot hozz, mint az elején.”

„Én megteszem ezt – Fernando nevében nem beszélhetek, de nagyszerű munkát végez, és remélhetőleg lesznek még nagyszerű küzdelmeink a folytatásban.”

Hamilton rámutatott, egy Forma-1-es versenyhétvége után nagy hangsúlyt fektet arra, hogy levezessen, kvázi kipihenje magát egy versenyt követően.

„A levezetés most jobban megy, mivel jobban fókuszálok rá, mint valaha – még 22 évesem sem koncentráltam rá ennyire” – magyarázta. „Nem fókuszáltam a levezetésre, semmit sem tudtam róla. Egyszerűen elhagytam a pályát, hazamentem, esetleg ettem egy pizzát, és fogalmam sem volt arról, hogy mit kell tennem a levezetés második napján.”

„Nem volt mellettem specialista, aki segített volna navigálni ebben. Volt fizioterapeutám, de nem nagyon foglalkoztunk ezzel. Volt pár közös edzésünk, együtt úsztunk, de nem mentünk bele olyan részletekbe, hogy mit egyet, hogyan pótoljam az elvesztett folyadékot, hogyan nyújtsak, meg ilyenek. Akkoriban nem csináltam ilyeneket.”

„Viszont azt sem tudom, hogy akkoriban voltak-e ennyire edzettek a versenyzők, mi szerintem sokkal többet edzünk manapság, mint ők.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton nem zárja ki, hogy ő és Alonso még 50 évesen is versenyezni fognak
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!