Hamilton: Nincs csapatsorrend a McLarennél - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nincs csapatsorrend a McLarennél

Lewis Hamilton biztos benne, hogy a McLaren nem kivételez csapattársával, Fernando Alonsóval, és minden esélye megvan arra, hogy már debütáló évében megszerezze a bajnoki címet a Forma-1-ben.

Lewis Hamilton biztos benne, hogy a McLaren nem kivételez csapattársával, Fernando Alonsóval, és minden esélye megvan arra, hogy már debütáló évében megszerezze a bajnoki címet a Forma-1-ben.

Azt követően, hogy a Monte-Carlói Nagydíjon azt az utasítást kapta, hogy tartsa pozícióját és ne előzze meg az élen álló Fernando Alonsót, Hamilton úgy érzi, nincs kivételezés a McLarennél.

A wokingi alakulatot rengeteg támadás érte az elmúlt hetekben, amiért burkoltan ugyan, de csapatsorrendet alkalmazott Monacóban. Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálata negatív eredménnyel zárult, a sajtó, köztük a brit média is kikezdte a csapatot.

Mindezek ellenére Hamilton magabiztosan várja a szezon további részét, és úgy érzi, egyenlő nem különböztetik meg kétszeres világbajnok csapattársától, Fernando Alonsótól.

“A csapat pontosan ugyanazt az autót adja alám, mint Fernando alá” – kezdte mondandóját a legújabb brit sztárversenyző. “Egy csapat képzett szakember dolgozik az autómon, akik legalább olyan jók, ha nem jobbak, mint Fernando emberei. A csapat igazán hisz bennem, és az itteni srácok mind győzni akarnak. Mindenki szakértő, nagyon magas szinten vannak. Nincs különbség köztük.”

Arra a kérdésre, hogy azonos feltételekkel indulhat-e a versenyeken, illetve az idei bajnokságban, Hamilton a következőket válaszolta: “Úgy érzem, igen. Úgy érzem, hogy a csapat egy olyan autót ad alám, és Fernando alá, amellyel versenyeket lehet nyerni, és majd a szezon végén meglátjuk, ki végezte jobban a dolgát. Majd csak a végén fog kiderülni, ki nyújtott egyenletesebb teljesítményt, és ki hibázott kevesebbet. Úgy gondolom, szoros és kemény küzdelem lesz.”

A brit versenyző azt is elmondta, álmában sem gondolta volna, hogy a monacói eset ekkora felháborodást vált ki az emberekből, és különösen meglepte, ahogy a brit média reagált a történtekre.

“Nem is igazán figyeltem rá, aztán láttam, hogy egyre nagyobb ügy kerekedik ki belőle” – magyarázta. “Meglepett, hogy így felfújták az ügyet. Ha megnézzük, mi voltunk a legeredményesebb csapat a hétvégén, és mindannyian remekül teljesítettünk. Ha nem mi végeztünk volna az élen, akkor senki nem foglalkozott volna ezzel, más lett volna a célkeresztben.”

Lewis azonban bevallotta, nem volt egyszerű számára, hogy utasítást kapott arra, nem előzheti meg csapattársát Monacóban. “Boldog voltam, de mikor remek az autód, minden a legnagyobb rendben halad, megvan a sebességed, nem könnyű elfogadnod, hogy nem maximalizálhatod az erődet. Nyilvánvalóan csalódott voltam valamilyen szinten. Azonban Alonso fantasztikusan teljesített a versenyen, és semmi kétség nem férhet hozzá, hogy megérdemelte a győzelmet. Az én időm is eljön majd. Még csak 22 éves vagyok, hosszú az út előttem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!