Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Hamilton nincs elkeseredve a McLaren formája miatt

Lewis Hamilton nem aggódik túlságosan amiatt, hogy a McLaren minden bizonnyal ismét hátrányból kezdi meg a bajnokságot, ugyanis a téli teszteken jóval gyengébben teljesített, mint legközelebbi riválisai.


Lewis Hamilton nem aggódik túlságosan amiatt, hogy a McLaren minden bizonnyal ismét hátrányból kezdi meg a bajnokságot, ugyanis a téli teszteken jóval gyengébben teljesített, mint legközelebbi riválisai.

A wokingi gárda úgy döntött, hogy az első téli teszten tavalyi autójával gördül pályára, hogy még több ideje maradjon új modellje fejlesztésére.

Ez a taktika azonban megbosszulta önmagát, mert az MP4/26-os modell gyenge megbízhatósága azt eredményezte, hogy a csapat jóval kevesebb kilométert tudott teljesíteni, mint legnagyobb ellenfelei, ami mindenképpen hátrányba sodorta őket.

A McLaren ráadásul azzal is öngólt lőtt magának, hogy kihagyta a csütörtöki tesztnapot, hogy szombaton, a Ferrari, a Mercedes és a Williams mellett még tesztelhessen Barcelonában, ám a szakadó esőben igencsak limitáltak voltak a lehetőségek.

Mindezek ellenére Hamilton nem aggódik túlságosan, mert úgy érzi, hogy bár az első néhány versenyen valóban az üldöző szerepét fogják majd betölteni, nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy felzárkózzanak, és ismét az élen harcolhassanak.

„Pozitív vagyok, imádok versenyezni, és már alig várom, hogy kezdetét vegye a bajnokság” – mondta a brit versenyző a riportereknek a téli tesztsorozat végén Barcelonában.

„Mindig a legjobbakban bízom, és remélem, hogy hirtelen minden meg fog változni, érkeznek olyan újítások, amik egyik pillanatról a másikra meghozzák a várt sikert, és drasztikusan javítanak az autó megbízhatóságán és teljesítményén.”

„Soha nem tudhatod, hogy ez mikor fog megtörténni, szóval szorítsunk, és figyeljük, hogy a srácok min dolgoznak. Tudom, hogy mindenki a tudása legjavát nyújtja, és olyan keményen dolgozik, amennyire keményen csak tud.”

“Tisztában vagyunk azzal, hogy van előttünk egy hegy, amit meg kell másznunk, de meg fogjuk tudni csinálni.”

„Nem szeretem azt a szót használni, hogy frusztrált, mert nem vagyok az. A csapat összes dolgozójának nehéz, mert mindenkinek nagyon sok munkája van benne. Nincs katasztrófa, mindössze annyiról van szó, hogy jelen pillanatban nem olyan jó a teljesítményünk, mint amire vágyunk. Azonban megvannak az erőforrásaink, amikre építhetünk, és ez számít.”

„Ha megnézzük a tavalyi évet, akkor sem a mi autónk volt a leggyorsabb az elején, de aztán a kemény munka meghozta gyümölcsét, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a második helyen végeztünk a bajnokságban.”

„Egy nagyon hosszú bajnokság áll előttünk, és semmi kétségem afelől, hogy meg tudjuk csinálni, harcba tudunk szállni ezekkel a srácokkal.”

Bár az időeredmények alapján igen tetemes a lemaradása ellenfeleivel szemben, Hamilton úgy gondolja, hogy a tesztekből nem lehet és nem is szabad túl sok mindent kiolvasni, és meggyőződése, hogy a McLaren hosszú etapos teljesítményével nincs gond, jóllehet a megbízhatóságon még javítani kell.

„Teljesítettem néhány hosszú etapot a gumikon a korábbi napokon, és úgy gondolom, hogy az autó sokkal jobb volt. Szóval véleményem szerint a versenyteljesítményünk nem olyan rossz” – magyarázta Hamilton.

„Az már egy más kérdés, hogy be tudjuk-e fejezni a versenyt. Azonban a versenytempónk nem tűnik olyan rossznak a többiekéhez viszonyítva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!