Friss hírek

Hamilton: Nincs idő az ünneplésre!

Forma-1-es pályafutása 102. győzelmét szerezte a vasárnapi Katari Nagydíjon Lewis Hamilton, mellyel 8 pontra csökkentette hátrányát a világbajnoki összetettben. A Mercedes versenyzője viszont azt mondja, nincs idő az ünneplésre, leszegett fejjel kell folytatniuk a munkát.

A brazíliai magabiztos győzelem után Hamiltonnak Katarban sem volt ellenfele: a pole pozícióból rajtolva simán nyert, megelőzve bajnoki riválisát, Max Verstappent.

Az idei világbajnokságból már csak két verseny van hátra, így igazán izgalmas végjáték vár ránk. Hamilton pedig nem áll le: kőkeményen dolgozik azért, hogy megnyerje nyolcadik világbajnoki címét.

Hirdetés
 

A brit pilóta a vasárnapi verseny után azt mondta, Verstappen rajtbüntetése után viszonylag simán alakult számára a Katari Nagydíj.

„A verseny nyilván sokkal könnyebb volt azon büntetések miatt, amit a srácok kaptak a szombati hibájuk után – emiatt sokkal egyszerűbb dolgom volt” – mondta a címvédő.

„Igazából csak menedzseltem az előnyömet az élen, biztonságban tudtam az autót, próbáltam maximalizálni a dolgokat, és célba érni. Alapvetően úgy éreztem, hogy nem voltam túl nagy veszélyben. Védtem a pozíciómat a rajtnál, utána pedig leszegett fejjel arra koncentráltam, hogy kontroll alatt tartsam az előnyömet.”

„Mire a 6-os kanyarhoz értem, már láttam, hogy Max ott van a 4. helyen. Szóval tudtam, hogy a csapattársam mellett már elment, de akkor azzal még nem voltam tisztában, hogy Valtterinek ilyen rosszul sikerült a rajt.”

„Utána arra törekedtem, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsem a csapatnak, és erősnek éreztem magam. Azt gondolom, a Red Bull meglehetősen erős tempóval rukkolt elő, én viszont kezelni tudtam a tempót, szóval nem volt probléma.”

Hamilton hátránya jelenleg 8 pont a tabellán, ám azt mondja, nincs idő az ünneplésre, folytatniuk kell a kemény munkát, hogy legyőzzék a Red Bullt.

„Az elmúlt két hét fantasztikus volt, tényleg lenyűgöző. De nincs idő az ünneplésre, már a következő héten folytatom a munkát a csapattal, és már hétfőn elkezdek tréningezni. Leszegett fejjel folytatom.”

„Nem igazán van bennem túl sok érzelem azt leszámítva, hogy nagyon fel vagyok pörögve. De lenyűgöző… Fontos, hogy az elmúlt versenyeken ilyen sok ponttal tudtuk csökkenteni a hátrányunkat.”

„A Red Bull persze még mindig nagyon gyors, ez látszott most is a leggyorsabb kör miatt, és mindkét autójuk elég könnyen előzött meg mindenki mást. Szóval van még tennivalónk, kár Valtteri versenyéért. De pozitívan várom a következő versenyeket. Azt hiszem, ezek a pályák eléggé feküdhetnek az autónknak, szóval várom már a harcot.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!