Hamilton: Nincs még értelme vezetni a 2022-es autót a szimulátorban - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nincs még értelme vezetni a 2022-es autót a szimulátorban

HIRDETÉS
Miközben a hajrájához érkezett a 2021-es Forma-1-es világbajnokság, a csapatok pedig már gőzerővel jövő évi autóikon dolgoznak, Lewis Hamilton azt mondja, nincs még értelme annak, hogy kipróbálja a 2022-es modellt a szélcsatornában.
F1 2022, render Mercedes

Jövőre jelentősen megváltoznak a Forma-1 technikai szabályai, mindez pedig azt jelenti, hogy a versenyautók is teljesen átalakulnak majd.

A csapatok jó ideje gőzerővel dolgoznak már az új projekten, és vannak versenyzők, akik a szimulátorban már vezethették is a jövő évi autókat. Lewis Hamilton viszont nem tartozik közéjük – a hétszeres világbajnok azonban természetesen teljesen képben van azzal, hogy is áll a csapat.

„Nem vezettem még az autót a szimulátorban, mert most az idei bajnokságra fókuszálok” – mondta a Mercedes versenyzője. „Éppen elég kemény munkaterhelést jelent ez is.”

„De folyamatosan kapcsolatban vagyok a csapattal. A versenyeink után is mindig mondom, hogy ’ilyen az autónk most, és ezek a dolgok azok, amiket szeretnék a jövő évi autótól, szóval figyeljetek rá oda. Ezek a problémáim a motorral, jövőre nem akarok ilyet, szóval oldjátok meg’. Folyamatosan vannak ezek az értekezések a fejemben.”

„Amikor eljövök egy verseny után, van egy nagy meetingem Andrew Shovlinnal, alapvetően a hét végén, amint begyűjtöttek minden adatot. Aztán egyeztetek Bonóval [Peter Bonnington], majd azzal a csapattal, akik a jövő évi autón dolgoznak, csak hogy képben legyek, hogy állnak – hogy inkább hátrafelé vagy előrefelé eltolt az aerodinamika, milyen hasmagasságra számíthatunk, milyen problémákra számítanak, milyen kihívásokkal állnak szemben, és mit gondolnak, milyen lesz az autó.”

„De mivel jelenleg olyan sokat fejlődik a dolog a szélcsatornában, nincs értelme vezetni az autót, mert nagyon meredek a tanulási görbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!