Hamilton: Norrisnak türelmesebbnek kellett volna lennie - F1VILÁG.HU

Hamilton: Norrisnak türelmesebbnek kellett volna lennie

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint Lando Norris jobb eredményt érhetett volna-el a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, ha türelmesebb a futam rajtját követően.

A McLaren versenyzője a 3., míg Hamilton a 4. helyről vágott neki a versenynek, az 1-es kanyarban azonban összeütköztek, minek következtében Norris autójának első szárnya megsérült, így a bokszba kényszerült a nyitókör végén. A fiatal pilóta próbált felzárkózni, a McLaren versenytempója azonban végül nem tette lehetővé, hogy pontokért harcoljon, így csak a 17. helyen intette le a kockás zászló. Honfitársa, Hamilton szerint Norrisnak türelmesebbnek kellett volna lennie a rajtnál.

„Én csak egy nagy ütést éreztem hátulról, de nyilván Max és Carlos szélesen vették a kanyart, mélyet fékeztek az 1-es kanyar előtt, és aztán visszajöttek az ívre, én pedig lényegében bekerültem a turbulens levegőjükbe, szóval türelmesnek kellett lennem. Aztán kaptam egy ütést hátulról” – magyarázta a Mercedes versenyzője.

„Sajnálatos Lando számára, mert lenyűgöző munkát végzett az időmérőn. Nagyszerű volt ott látni a McLarent a második sorban. Azt gondolom, ha a versenyen előttünk lett volna a kanyar előtt, megelőztük volna őt, mert egy kicsit jobb volt a versenytempónk.”

„Szóval igen, nem lett jó a végeredmény számára, de ha egy kicsit türelmesebb lett volna, feltehetőleg jobb eredményt érhetett volna el. De az ember mindig tanul valamit.”

Norris mindazonáltal a verseny után leszögezte, egyáltalán nem volt vakmerő a futam rajtjánál.

„Nem láttam, hogy Max szélesen fordult az 1-es kanyarban, és át kellett mennie a 2-es kanyar kerékvetőjén. Egyszerűen túl közel voltam Lewishoz, hogy reagáljak és fékezzek. Balszerencse” – mondta. „Nem volt semmiféle rizikó, csak fékeztek a 2-es kanyarban – márpedig ott soha nem kell fékezni.”

Arra a kérdésre, hogy mi futott át az agyán, amikor nekiment Hamilton autójának, Norris röviden így felelt: „A p*csába!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!