Hamilton nyert Rosberg előtt Barcelonában - F1VILÁG.HU

Hamilton nyert Rosberg előtt Barcelonában

HIRDETÉS

Forma-1-es pályafutása 26. győzelmét aratta a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton. A dobogóra Nico Rosberg, valamint Daniel Ricciardo állhatott még fel.


Forma-1-es pályafutása 26. győzelmét aratta a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton. A dobogóra Nico Rosberg, valamint Daniel Ricciardo állhatott még fel.

Hamilton a pole pozícióból vághatott neki a bajnokság ötödik versenyének, miután a Mercedes autói az időmérőn óriási előnnyel bérelték ki az első rajtsort.

Bár a második helyről startoló Nico Rosberg mindent megtett azért, hogy alternatív stratégiájával megszorongassa a bombaformában lévő csapattársat, végül be kellett érnie ezúttal is az ezüstéremmel – Hamilton ugyanis sorozatban negyedik futamgyőzelmét aratta, F1-es pályafutása során huszonhatodszor állhatott fel a pódium legfelső fokára.

A futam utolsó köreiben az éllovas Nico Rosberg egyre közelebb került a brit világbajnokhoz, aki egyre jobban küszködött a Pirelli abroncsaival – a sorrend azonban végül nem változott a befutóig.

Vasárnapi győzelmének köszönhetően Hamilton átvette a vezetést a bajnoki összetettben, noha mindössze 3 pont az előnye csapattársa előtt.

A Red Bull ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo ezúttal is remekelt, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel, és ismét legyőzte négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt. Ezzel együtt a német versenyzőt is minden dicséret megilleti, a tizenötödik helyről rajtolva ugyanis, nagyszerű versenyzést bemutatva negyedik lett.

Kiválóan szerepelt Barcelonában a williamses Valtteri Bottas is, akit végül ötödikként intett le a kockás zászló. A futam utolsó harmadában a Ferrarik is egymásra találtak, Fernando Alonso pedig végül a pályán előzte meg szintén világbajnok istállótársát, Kimi Räikkönent.

A Lotus sem lehet csalódott, Romain Grosjean ugyanis a botrányos idénykezdet után egy nyolcadik helyet szerzett a katalán fővárosban, az utolsó pontszerző helyeken pedig a Force India párosa zárt Sergio Pérez – Nico Hülkenberg sorrendben.

Ezúttal is pont nélkül zártak a McLarenek: sem Jenson Button, sem Kevin Magnussen nem tudta beverekedni magát a legjobb tíz közé, így a wokingi gárda tovább folytatta vesszőfutását.

Hirdetés

A három kiállásos stratégia nem volt kifizetődő Felipe Massa számára, aki ugyan a futam elején még az erős pontszerző helyekért harcolhatott, végül kénytelen volt beérni a tizenharmadik hellyel.

A 2014. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat két hét múlva folytatódik majd Monacóban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!