Hamilton nyert Szocsiban, a Mercedes világbajnok - F1VILÁG.HU

Hamilton nyert Szocsiban, a Mercedes világbajnok

HIRDETÉS

Lewis Hamilton magabiztos vezetést bemutatva, megnyerte az első Orosz Nagydíjat csapattársa, Nico Rosberg előtt, aki az első körben állt ki gumikért és a mezőny végéről zárkózott fel. Bottas a harmadik.



Lewis Hamilton 17 pontra növelte előnyét a bajnokságban csapattársával, Nico Rosberggel szemben, miután magabiztos vezetést bemutatva, megszerezte a győzelmet az első Orosz Nagydíjon.

A Mercedes brit pilótája a pole pozícióból vágott neki a futamnak és mindössze néhány méterig engedte ki az első helyet a kezéből, mikor Rosberg a második kanyarban közvetlenül a rajtot követően beszúrt mellé és egy hatalmas fékezést bemutatva elment mellette.

A német pilóta azonban túl későn fékezett, nem tudta bevenni a kanyart, így vissza is adta pozícióját, majd az első kör végén a bokszba hajtott, ugyanis a nagy fékezés miatt tönkrementek az első abroncsai – így a mezőny végéről kellett felzárkóznia.

Rosberg mindent meg is tett, hogy felállhasson a dobogóra, és közepes keverékű abroncsaival nem kevesebb, mint 52 kört teljesített, mellyel feljött a második helyre Valtteri Bottas elé, akinek meg kellett elégednie a harmadik pozícióval, miután az utolsó körökben nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez.

A McLaren duója, Jenson Button és Kevin Magnussen a negyedik illetve az ötödik helyen végzett, Fernando Alonso előtt, aki a legeredményesebb volt a nem Mercedes motorral futók közül.

A Ferrari spanyolját a Red Bull párosa, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel követte, Kimi Räikkönen előtt, míg a pontszerzők sorát Sergio Perez zárta a Force Indiával.

Felipe Massa, miután csak a 18. helyről indulhatott tegnapi műszaki problémája miatt, végül éppen hogy csak lecsúszott a pontszerzésről, miután a 11. helyen futott célba a Williamsszel.

A hazai hős, Daniil Kvyat – aki a fantasztikus ötödik pozícióbál rajtolhatott – csak a 14. lett csapattársa, Jean-Eric Vergne mögött.

Hirdetés

A futam előtt a versenyzők összeálltak a rajtrácson, hogy a sérült Jules Bianchit támogassák. A francia pilóta csapattársa, Max Chilton, akit egyedüliként nevezett a Marussia, már a kilencedik körben feladni kényszerült a küzdelmet egy technikai probléma miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!