Hamilton nyerte a Kínai Nagydíjat Vettel előtt! - F1VILÁG.HU

Hamilton nyerte a Kínai Nagydíjat Vettel előtt!

HIRDETÉS
A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíjat. A brit mögött Sebastian Vettel végzett a második, Max Verstappen a harmadik helyen.

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíjat. A brit mögött Sebastian Vettel végzett a második, Max Verstappen a harmadik helyen.

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíjat. A brit mögött Sebastian Vettel végzett a második, Max Verstappen a harmadik helyen.

Hamilton a pole pozícióból vághatott neki a vasárnapi versenynek, mely vizes pályán vette kezdetét. A brit a rajtot követően megőrizte a vezetést, majd csapatával, a Mercedesszel közösen jól taktikázva megnyerte a szezon második futamát.

Sebastian Vettelnek mozgalmasabb versenye volt: a német remek előzéseket bemutatva a korai kiállás után visszaküzdötte magát a második helyre, és végül ebben a pozícióban intette le őt a kockás zászló.

Max Verstappen műszaki hiba miatt kiábrándítóan szerepelt az időmérőn, ám már a rajtnál rengeteg pozíciót nyert, és végül parádés versenyzést bemutatva a harmadik helyen futott be, megelőzve Daniel Ricciardót, Kimi Räikkönent és Valtteri Bottast.

A legjobb tízben végzett még Carlos Sainz, Kevin Magnussen, Sergio Pérez és Esteban Ocon is.

Győzelmének hála Lewis Hamilton holtversenyben áll a ponttáblázat élén Sebastian Vettellel.

EZ TÖRTÉNT A KÍNAI NAGYDÍJON:

A rajtot Hamilton és Vettel is jól kapták el, a legtöbb pozíciót pedig Max Verstappen nyerte, aki a 9. helyre jött fel a 16. helyről indulva.

A virtuális biztonsági autós szisztéma már az első körben érvénybe lépett, miután Lance Stroll és Sergio Pérez összeütköztek.

Hirdetés

Ezt kihasználva többen rögtön a bokszba hajtottak – köztük Vettel is – hogy slick-abroncsokra váltsanak, hiszen a többség intermediate-gumikkal vágott neki a versenynek.

1

Nem sokkal később zöld utat kapott a mezőny, ám nem sokáig körözhettek versenytempóban a pilóták, Antonio Giovinazzi ugyanis a célegyenesben a vizes pályán megcsúszva a falnak csapta autóját.

A Sauber – akárcsak szombaton – csúnyán összetört, az olasz újonc azonban szerencsére nem sérült meg. A biztonsági autót természeten érkezett azonnal a pályára, így a többiek is megejtették kerékcseréiket – köztük Hamilton is, aki az élre jöhetett vissza.

2

Valtteri Bottas a biztonsági autó bentléte alatt megpördült a pályán, így több pozíciót veszített.

A verseny a 8. körben folytatódott, Hamilton mögött ekkor Ricciardo, Räikkönen, Verstappen és Vettel sorakozott.

Az újraindítás után Verstappen rögtön támadásba lendült, és megelőzte Räikkönent, aki a motorra panaszkodott ekkor.

A 11. körben Verstappen már csapattársát támadta, és egy határozott mozdulattal el is ment Ricciardo ellen.

Az ausztrál mögé aztán megérkeztek a Ferrarik, Räikkönenék viszont körökön át nem tudtak mit kezdeni a Red Bull-lal.

A 16. körben Nico Hülkenberg 5 másodperces időbüntetést kapott, mert a virtuális biztonsági autós periódus során szabálytalanul előzött.

Néhány körrel később Stoffel Vandoorne McLarenjét tolták be a garázsba, miután problémák támadtak a versenyautó üzemanyagrendszerével.

Vettel a 20. körben szánta rá magát arra, hogy megtámadja csapattársát, és végül egy határozott manőverrel bebújt Räikkönen elé.

3

Vettel nem sokkal később már Ricciardót támadta nagyon keményen, és egy tanítani való manőverrel megelőzte korábbi csapattársát. A küzdelem során kettejük autója össze is ért, de szerencsére nem lett baleset az összecsapásból.

A verseny 29. körében Vettel Verstappen mögé érkezett meg, aki szemmel láthatóan elkezdett küszködni a szuperlágy abroncsokkal. A holland el is fékezte magát a hátsó egyenes végén, a hibát pedig Vettel kegyetlenül kihasználta, és feljött a második helyre.

3

A 35. körben Fernando Alonso számára is véget ért a verseny – feltételezhetően motorhiba miatt. Mindkét McLaren feladta tehát a Kínai Nagydíjat.

4

Ugyanebben a körben a két Red Bull után Sebastian Vettel is megérkezett második kerékcseréjére: a német autójára a lágy abroncsokat szerelték fel.

Nem sokkal később érkezett az élről Lewis Hamilton is, aki szintén a lágy gumikat kapta az utolsó etapra.

A gumikkal folyamatosan küszködő Räikkönent is kihozták a bokszba, az ő versenygépére szuperlágy abroncsokat szereltek. A kiállás után a finn Sainz mögé került, akit a 42. körben előzött meg.

8 körrel a vége előtt Hamilton előnye 8 másodperc volt Vettellel szemben, így a németnek nem sok esélye volt a győzelemre.

A harmadik helyen Verstappen, míg a negyediken Ricciardo haladt, majd következett Räikkönen és Bottas.

Lewis Hamilton végül 6 másodperces előnnyel nyert Vettel előtt, és bár az utolsó körökben Daniel Ricciardo mindent megtett, hogy feljöjjön a harmadik helyre, a dobogó legalsó fokára végül Max Verstappen állhatott fel.

1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!