Hamilton nyerte a megkurtított nyitóedzést Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Hamilton nyerte a megkurtított nyitóedzést Szingapúrban

HIRDETÉS

Lewis Hamilton, a McLaren brit versenyzője nyerte a Szingapúri Nagydíj első szabadedzését. A brit versenyző mögött a listavezető Sebastian Vettel, valamint csapattársa, Mark Webber zárt.


Lewis Hamilton, a McLaren brit versenyzője nyerte a Szingapúri Nagydíj első szabadedzését. A brit versenyző mögött a listavezető Sebastian Vettel, valamint csapattársa, Mark Webber zárt.

A meglazult kerékvetők rekonstrukciója miatt fél órás késéssel, 12:30-kor vette kezdetét a Szingapúri Nagydíj pénteki első szabadedzése, mely így – a további csúszás elkerülése érdekében – csupán egy óra hosszáig tartott.

Akárcsak két héttel ezelőtt, Monzában, Szingapúrban is a mclarenes Lewis Hamilton kezdett a legjobban: a brit versenyző 10 kör megtételét követően 4 tizedmásodperces előnnyel zárt az élen.

Mögötte a bajnoki tabellát toronymagasan vezető Sebastian Vettel zárt, akit csapattársa, Mark Webber követett, 1 másodperccel lemaradva a némettől.

Az ausztrál versenyző számára érdekesen alakult a tréning: noha még csak a szabadedzéseknél járunk, Webber máris öldöklő csatát folytatott a versenypályán a virgines Timo Glockkal, aminek ő maga itta meg a levét, miután egy előzési manőver közben összeütköztek, és Red Bulljának első szárnya megsérült a balesetben.

A negyedik helyre a ferraris Fernando Alonso érkezett meg, míg csapattársa, Felipe Massa hatodik lett. Kettejük közé a McLaren másik versenyzője, Jenson Button férkőzött be.

Jól kezdték a hétvégét a Force India versenyzői, hiszen Adrian Sutil hetedik, Paul di Resta pedig kilencedik lett az első szabadedzésen. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher ezúttal a nyolcadik pozícióban zárt, míg a legjobb tíz helyezett sorrendje csapattársa, Nico Rosberg nevével egészült ki.

Meglehetősen álmosan kezdte a hétvégét a Renault: Bruno Senna tizenhatodik, míg Vitaly Petrov csupán a tizennyolcadik helyen zárt.

A sereghajtók mezőnyében ezúttal is a Lotus bizonyult a legjobbnak, a maláj csapat azonban nem lehet teljesen elégedett, hiszen Heikki Kovalainen autójának kigyulladt fékjei miatt piros zászlóval meg is kellett szakítani a tréninget.

Hirdetés

Nem ez volt az egyetlen alkalom azonban, amikor a bokszba kényszerültek a versenyzők: néhány perccel a leintés előtt ismét megadta magát az egyik kerékvető.

A hétvége programja 15:30-kor folytatódik majd a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!