Hamilton nyitott arra, hogy beszéljen Verstappennel a történtekről - F1VILÁG.HU

Hamilton nyitott arra, hogy beszéljen Verstappennel a történtekről

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, nyitott arra, hogy beszéljen a múlt vasárnap történtekről Max Verstappennel, habár ő úgy érzi, nem hibázott a hollanddal folytatott küzdelem során.

Hamilton és Verstappen a vasárnapi Brit Nagydíj nyitókörében ütköztek össze: a baleset következtében Verstappen nagy sebességgel a gumifalnak ütközött és kiesett, Hamilton viszont folytatni tudta.

A versenybírók a Mercedes pilótáját tartották hibásnak, és 10 másodperces büntetést kapott – ennek ellenére győzni tudott hazai közönsége előtt.

 

A verseny után természetesen forrtak az indulatok – főleg a Red Bull részéről: az osztrák istálló szerint Hamilton értéktelen győzelmet szerzett, sőt, Dr. Helmut Marko szerint a brit pilóta eltiltást érdemelne. Verstappen még vasárnap este üzent a rajongóknak, miután kiengedték a kórházból: a holland azt mondta, tiszteletlennek és sportszerűtlennek tartja Hamiltont, főleg azért, ahogy a címvédő ünnepelt a futam után.

Amikor arról kérdezték, hogy tisztázza-e a dolgokat Verstappennel a következő, hungaroringi verseny előtt, Hamilton így felelt:

„Nem tudom. Én nyitott vagyok rá, nincs semmiféle problémám. Úgy értem, nem tudom, mit fogunk mondani egymásnak” – mondta a hétszeres világbajnok. „A játék megy tovább, továbbra is támadni fogunk. Fontos, hogy meglegyen a tisztelet a pályán, de ha nem, akkor az ilyesmi sűrűbben elő fog majd fordulni.”

„Én mindent megtettem, hogy tiszta legyen a dolog, amennyire csak lehet. Ő rám zárta a kaput, ütköztünk, és elég frusztrált voltam, mert helyet kell hagynunk egymásnak. Tudtam, hogy a büntetés tudatában mindent bele kell majd adnom a csapatért és a rajongókért… és soha nem adtam fel!”

Hamilton a versenyt követően Instagram-oldalán is közzétett egy üzenetet, amiben arról írt, örül, hogy Verstappen jól van.

„A versenyen történtek újra emlékeztetőül szolgálnak arra, hogy milyen veszélyekkel nézünk szemben ebben a sportban, és nem szabad félvállról vennünk a kockázatot” – fogalmazott.

„A legjobbakat kívánom Maxnak, aki egy hihetetlen vetélytárs, és örülök, hogy jól van. Mindig keményen, de fair módon fogok versenyezni.”

„Büszke vagyok arra, amit elértünk a csapatmunka által. Egy álom az, hogy hazai közönség előtt győztem. Ez mosta tiétek.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!