Hamilton: Nyugodtabb vagyok, mint valaha - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nyugodtabb vagyok, mint valaha

HIRDETÉS
Két futammal a szezon vége előtt 8 pont a hátránya Lewis Hamiltonnak a világbajnoki összetettben, a brit pilóta azonban azt mondja, higgadtabb, mint valaha, hiszen nem először harcol a végső győzelemért.
2021 Qatar Grand Prix, Thursday - LAT Images Lewis Hamilton Press Conference

A Mercedes versenyzője idén Max Verstappennel vív ádáz csatát, és bár matematikailag a holland már a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon bebiztosíthatja bajnoki diadalát, Hamilton azt mondja, nincsenek álmatlan éjszakái.

„Bizonyos értelemben más, hiszen a két csapat hihetetlenül közel van egymáshoz. Más, mert csapatként feltérképezetlen területért harcolunk. Soha senki nem nyert még 8 világbajnoki címet, ez nagyon új dolog” – mondta a brit versenyző az idei bajnoki küzdelemről. „Másfelől viszont nyugodtabb vagyok, mint valaha, hiszen jó ideje itt vagyok már. Nem ez az első alkalmam.”

„Emlékszem, milyen volt az első bajnoki címem esetében, és még a második vagy harmadik alkalmakkor is voltak álmatlan éjszakák, meg ilyenek. Most viszont sokkal biztosabb vagyok magamban, jobban tudok alkalmazkodni, mint bármikor korábban.”

„Tudom, hogy a megtörtént dolgokon nem tudok változtatni, de minden, amit tehetek, hogy a lehető legjobban felkészülök arra, ami előttem van.”

A Brazil Nagydíj előtt Hamilton hátránya 19 pont volt Verstappen mögött, a nehéz körülmények ellenére viszont parádés győzelmet szerzett, és jócskán lefaragta lemaradását. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Katarban azt mondta, a Brazíliában történtek kihozták Hamilton „szupererejét”.

A címvédő viszont azt mondja, nem igazán érzi úgy, hogy szintet lépett az elmúlt időszakban.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy egyetértek-e ezzel. Nem hinném, hogy új szintre léptem. Azt gondolom, alapvetően is jó szintet képviselek. Talán ráéreztem valami másra Brazíliában, amire korábban nem. De határozottan volt már ilyen a pályafutásom során, számos alkalommal jöttem már vissza ilyen helyzetekből. Szeretném azt gondolni, hogy egész évben jól teljesítek. De az ember folyamatosan tanul mindennel kapcsolatban. Szeretném azt hinni, hogy mindannyian, nem csak mi. A mérnökök, a szerelők, és szerintem a csapat minden egyes tagja egy kicsit többet hoz ki magából. Mert erre volt szükség. Mindig találunk további teljesítményt, több erőt, és szerintem ezt kollektíven tesszük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!