Hamilton: Óriási, hogy mindkét Ferrarit legyőztük - F1VILÁG.HU

Hamilton: Óriási, hogy mindkét Ferrarit legyőztük

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton szerint hatalmas teljesítmény az Ezüst Nyilak részéről, hogy képesek voltak legyőzni a Ferrarit a múlt hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon.
2022 Hungary Grand Prix 2022, Sunday - LAT Images George Russell Mercedes, followed by CHarles Leclerc, Ferrari

A Mercedes istállója már a Magyar Nagydíj szombati napján megvillantotta oroszlánkörmeit, amikor az időmérő edzésen George Russell révén megszerezte a pole-pozíciót. Bár a futamon a Ferrari tempója eleinte jobbnak bizonyult – Charles Leclerc hamar maga mögé is utasította az előle rajtoló Russellt -, ám a futam második felére mindkét vörös autó teljesítménye visszaesett, így végül egyikük sem állhatott fel a dobogóra. Helyettük nagy meglepetésre a Mercedes csípte el a második és harmadik helyezést, amit Lewis Hamilton a leintést követően nem győzött dicsérni.

„Ez egy nagyszerű érzés számunkra, figyelembe véve az eddigi versenyeinket és az egyre javuló formánkat. Már az is óriási volt, hogy múlt héten [Franciaországban] második helyet szereztünk. Ez sorozatban a második verseny, amikor George és én dobogós helyeken osztozunk, ami pontok szempontjából fantasztikus a csapat számára. A Ferrari tempóját tekintve hatalmas, hogy mindkét autójukat megelőztük. Részemről pedig az is nagyszerű, hogy a hetedik helyről itt lehetek. Szerintem ez azt tükrözi, hogy a problémáink ellenére nagyszerű tempóval rendelkezünk” – fogalmazott a futam délutánján.

A Mercedes sokat szenvedett az idei autójával, ami a szezon első felében csak nagyon szűk tartományban működött, miközben folyamatos pattogással is küzdött. A hungaroringi dupla dobogós helyezésével a csapat 30 pontra megközelítette a Ferrarit, de ami ennél is meglepőbb, hogy az első 13 verseny alatt pontosan ugyanannyi top 3-as helyezést szerzett (11-et), mint az olaszok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!