Hamilton örömmel fog szenvedni jövőre

Lewis Hamilton elmondta, hogy nem számít győzelmekre első évében a Mercedesszel.


Lewis Hamilton elmondta, hogy nem számít győzelmekre első évében a Mercedesszel.

A brit versenyző továbbá hozzátette, hogy döntésében – miszerint csapatot vált – az is komoly súllyal esett a latba, hogy új kihívásokat keresett, amit meg is talált abban, hogy egy olyan gárdához iagzolt, amellyel nem jönnek azonnal a sikerek, azért igenis dolgozni kell.

„Egyáltalán nem számítok arra, hogy már a következő idényben bajnoki esélyes leszek” – mondta Hamilton a The Mail on Sunday-nak adott nyilatkozatában.

„Hosszú távra tervezek. Arra számítok, hogy 2014 és 2015 lesz az a két év, amikor a legtöbb sikert érhetjük el. Nem úgy állok hozzá a következő évhez, hogy egy sikersztori lesz. Tisztában vagyok azzal, hogy nem rendelkezünk a legjobb autóval, és sokat kell dolgozni ahhoz, hogy javítani tudjunk rajta.”

Amennyiben Hamilton valóban nem nyerne versenyt 2013-ban, az lenne az első olyan szezon 2007-es bemutatkozása óta, hogy egy alkalommal sem állhat fel a dobogó legmagasabb fokára.

Hamilton nem titkolta, egyértelműen le szeretné másolni azt, amit Michael Schumacher csinált a 90-es évek elején, mikor egy középszerű alakulatból élcsapatot faragott a Ferrariból.

„Pontosan ezt szeretném. Szembe megyek az árral, hiszen manapság nem ilyenek a versenyzők” – folytatta a McLaren jelenlegi pilótája a BBC Sportnak.

„Választhattam volna a könnyebb utat és maradhattam volna a csapatomnál, ahol biztosan sikerek jöttek volna a következő három évben, és nem kevés pénzt is kereshettem volna. Azonban nem ezt akarom tenni, szenvedni szeretnék a sikerért.”

„Segíteni szeretnék új csapatomnak az élre kerülni és elkezdeni győzni. Az lenne a legjobb és leginkább elégedettségre okot adó dolog számomra. Azonban ha mégsem sikerülne, akkor is csak 31 éves leszek a végére.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS