Friss hírek

Hamilton örül, hogy a versenybírók megálljt parancsoltak a monzaihoz hasonló incidenseknek

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint fontos, hogy tanuljanak a múlt vasárnapi Olasz Nagydíjon történt balesetből, mely szerinte egyértelműen Max Verstappen hibájából következett be.

A brit pilóta és holland riválisa a monzai verseny 26. körében ütközött össze, a baleset következtében pedig mindketten kiestek.

A versenybírók természetesen megvizsgálták az incidenst, és Verstappent tartották vétkesnek: a Red Bull vb-éllovasa a soron következő Orosz Nagydíjon 3 rajthelyes büntetést kap.

Hamilton a verseny után úgy fogalmazott, „büszke” a versenybírók döntésére. A Mercedes versenyzője szerint néhány versenyző megúszott vitás eseteket, így nem volt semmi, ami eltántorította volna őket attól, hogy megismételjenek hasonló manővereket.

„Ez folytatódni fog addig, amíg nem tanulunk a pályán való forgatókönyveinkből, és nekem nem igazán voltak ilyen jellegű incidenseim. Alapvetően, ha megúszunk ilyen dolgokat, akkor utána könnyű ugyanígy folytatni” – mondta a címvédő, majd hozzátette, Verstappennek engednie kellett volna.

„Úgy gondolom, versenyzőként a határokat feszegetjük. Ha belül vagyunk, minden egyes versenyző – legyen az mostani vagy korábbi – próbálja tartani a pozícióját. Ha kerék a kerék ellen megyünk be egy kanyarban, és ha egy autó végig kerék a kerék ellen van melletted kívül, akkor el kell emelned, és extra helyet kell hagynod az előtted lévő autónak.”

„Van is egy ismert szabály, miszerint azé a versenyzőé a kanyar, aki előrébb van, és végső soron az egyik versenyzőnek fel kell adnia. Határozottan azt gondolom, hogy meg kell vizsgálnunk a dolgot, és meg kell bizonyosodni arról, hogy megfelelő döntések születnek. Senki sem szeretne sérült, és ha lehetnének jobb protokollok, akkor talán el tudjuk kerülni a hasonló eseteket a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!