Hamilton örül, hogy bizonyította, semmi jelentősége a kasztnicserének - F1VILÁG.HU

Hamilton örül, hogy bizonyította, semmi jelentősége a kasztnicserének

HIRDETÉS
Max Verstappen mellől, a 2. helyről rajtolhat majd a Forma-1-es Francia Nagydíjon a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a brit pilóta pedig elárulta, örül annak, hogy a kasztnicserével kapcsolatos teóriák hamisnak bizonyultak.
2021 French Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a Mercedes csapata a franciaországi hétvégét megelőzően úgy döntött, kasztnit cseréltet versenyzőivel: Valtteri Bottas használja tehát azt a vázat, amit a legutóbbi versenyeken Hamilton, míg a vb-címvédő azt a kasztnit kapta, amivel csapattársa versenyzett a közelmúltban.

A Francia Nagydíj szabadedzésein Bottas remek teljesítménnyel rukkolt elő, miközben Hamilton szemmel láthatóan szenvedett. Az időmérőre azonban Hamilton autójának beállításain sokat módosítottak, a hétszeres világbajnok pedig jelentősen fel is javult: Végül Max Verstappentől 3 tizeddel lemaradva a 2. helyen zárta az időmérőt.

A Mercedes versenyzője a kvalifikációt követően azt mondta, mentálisan „nagyon kemény hétvégéje” van, mivel nem igen akart működni autója mostanáig, ám örül annak, hogy a kasztnicserével kapcsolatos teóriák hamisnak bizonyultak.

„Alapvetően elégedett voltam az autóban ezen a hétvégén” – mondta a címvédő az időmérőt követően. „Láttam, hogy előjöttek mindenféle teóriákat, szóval örülök, hogy bizonyítani tudtam, ezek tévesek, és a minőségi mérnöki munkának köszönhetően az összes autó ugyanolyan.”

„Gratulálok Maxnak, nagyszerű munkát végzett ma. Hihetetlenül gyorsak voltak. Látható az is, hogy nagyszerű motort kaptak erre a hétvégére. Amennyire én tudom, nem egy új specifikáció, vagy ilyesmi, ettől függetlenül gyorsak az egyenesben.”

„Azt gondolom, sok időt nyertek ma az egyenesekben, szóval harcban lehetünk, és imádjuk a küzdelmet! Tovább fogjuk nyomni, harcolni fogunk, és mindent beleadunk.”

Hamilton hátránya jelenleg négy pont az összetettben Verstappenhez képest, a címvédő pedig bízik abban, harcolhat a győzelemért vasárnap – habár a hosszú etapos tempóval kapcsolatban sok még a kérdőjel, hiszen a pénteki edzések óta rengeteget változtattak az autón.

„Az edzéseken nagyon küszködtünk, ami pedig a hosszú etapos tempónkat illeti, a Red Bull szerintem 1-2 tizeddel gyorsabb volt nálunk” – fogalmazott a brit versenyző.

„Viszont azóta sokkal jobb lett az autóm. Szóval reménykedem, és nyilván minden tőlem telhetőt megteszek. A 2. helyen vagyunk, esélyünk lesz legalább arra, hogy az 1-es kanyarig harcoljunk, és aztán érdekes taktikázás lesz vasárnap.”

Hirdetés

„Nem tudom, talán eső is jöhet, szóval az esőmenők is tehetik a dolgukat. Úgyhogy izgatott vagyok!” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!