Friss hírek

Hamilton örül, hogy vége, de nem az idei volt a legrosszabb F1-es idénye

Kieséssel zárta a 2022-es Forma-1-es idényt a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. A brit azt mondja, az abu dhabi verseny remekül summázza az idei szezont, és örül, hogy végre a következő idényre fókuszálhatnak.

Hamilton csak a 6. helyen zárta az egyéni pontversenyt 2022-ben, és bár a szezon utolsó versenyén a dobogóra is esélyes volt, egy hidraulikai probléma miatt nem jutott el a kockás zászlóig. A Mercedes versenyzője a futam után elismerte, örül, hogy végre befejeződött az idény.

„Ez az utolsó verseny kiváló emlékeztetője volt az idei évnek, és örülök, hogy vége, és végre a következő idényre koncentrálhatunk” – mondta a hétszeres világbajnok.

Hirdetés
 

„A rajtom erősre sikeredett, de az autó padlólemeze kapott egy nagy ütést a Carlosszal való összeakaszkodás után, és minden más innen bontakozott ki. Ilyenkor az ember veszít némi teljesítményt, az egyensúly pedig előre kerül. Olyan, minta rengeteg terhelés lenne az első szárnyon, és várnom kellett a kiállásig, hogy állítsunk azon egy kicsit – ami nem javított az egyensúlyon.”

„Egész hétvégén nehezen boldogultunk az autóval, és sajnos ki kellett állnom a cél előtt, mert elveszítettük a hidraulikus nyomást. A következő pár hétben keményen fogunk dolgozni a gyáron, hogy megerősödve térjünk vissza jövőre – erre fogunk összpontosítani.”

„Remélem, hogy az idei küszködés felruház bennünket azzal az erővel és eszközökkel, amikre szükség van, hogy a jövőben további győzelmekért harcoljunk. A brackley-i és brixworth-i csapat megérdemli, hiszen nagyon keményen dolgoztak egész évben.”

Hamilton eddigi Forma-1-es pályafutása során minden szezonban legalább egy győzelmet tudott szerezni, idén viszont egyszer sem tudott a dobogó legfelső fokára állni. A brit pilóta mégsem gondolja úgy, hogy az idei volt a legrosszabb idénye a száguldó cirkuszban.

„Természetesen jó lett volna szerezni egy győzelmet. De egy győzelem sem elég, nem igaz? Idén az első ötödik helyezésünk is olyan volt, mint egy győzelem. Amikor megszereztük az első negyedik helyet, és az első dobogót, az is felért a győzelemmel. A második helyezéseket is úgy éltük meg, hogy elértünk valamit.”

„Azt gondolom, 2011 volt talán a legnehezebb évem. Az idei év talán nem volt a legjobb – feltehetően ott van a három legrosszabb között. De sokkal erősebb volt abból a szempontból, ahogy dolgoztam, ahogy együtt dolgoztam a csapattal, és ahogy egységesek maradtunk. Szóval bőven voltak pozitívumai is.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton örül, hogy vége, de nem az idei volt a legrosszabb F1-es idénye
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!