Hamilton: Őrület, mennyire másképp viselkedik az autó a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Hamilton: Őrület, mennyire másképp viselkedik az autó a Hungaroringen

HIRDETÉS
Nehéz hétvége vár a Mercedes Forma-1-es csapatára a Hungaroringen – állítja az istálló világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton, aki szerint a csapat W13-as kódjelű versenyautója egész egyszerűen nem működik jól a mogyoródi versenypályán.
2022 Hungary Grand Prix 2022, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

Hamilton a múlt hétvégi Francia Nagydíjon a 2. helyen ért célba, a Magyar Nagydíj pénteki nyitónapját viszont bő 1 másodperces lemaradással csak a 11. helyen zárta. A brit pilóta a szabadedzések után arra panaszkodott, az autó valamiért nem működik jól a Hungaroringen, és szerinte elképesztő az, hogy az idei versenygép mennyire ingadozó teljesítményt nyújt helyszintől függően.

„Megy egy kicsit a küszködés az autóval. Őrület, mennyit tud változni pályáról pályára. De leszegett fejjel dolgozom tovább, próbáljuk kideríteni, hogyan tudnánk működésre bírni” – mondta a pénteki edzésnap végén a hétszeres világbajnok. „Nem azt csinálja, amit szeretnénk. Szóval igen, nehéz nap volt.”

A Mercedes néhány kisebb fejlesztést hozott csak magával Magyarországra, leginkább azért, hogy alkalmazkodjon a Hungaroring karakterisztikájához – alapvetően tehát nem sok minden változott a franciaországi hétvégéhez képest.

„Semmi sem változott az autón múlt hét óta. Én is ugyanaz a versenyző vagyok, mint a legutóbbi hétvégén. De valamiért ezen a pályán nem működik. Azt hiszem, ha sikerül belőni, akkor a lemaradás ugyanakkora lesz, mint múlt héten, 1 másodperc körüli.”

Hamilton azt is elárulta, a második szabadedzésen megsérült a padlólemeze is az egyik kerékvetőn, ami „eléggé megnehezítette” a hosszú etapos munkát.

„Kemény hétvége lesz, ez biztos, de mindent beleadunk majd, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul. A végén nem sok lehetőségem volt a hosszú etapon, mivel megsérült a padlólemez, és sok leszorítóerőt veszítettem. Nehéz hétvége lesz, de mindent beleadunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!