Hamilton: Örülök a Ferrarinak

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője idén másodszorra is megszerezte a pole pozíciót, miután megnyerte a Maláj Nagydíj időmérő edzését.


Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője idén másodszorra is megszerezte a pole pozíciót, miután megnyerte a Maláj Nagydíj időmérő edzését.

A Mercedes világbajnoka elmondta, a körülmények megnehezítették a dolgukat, azonban ez a helyzet az egész mezőny számára ugyanaz volt, hiszen még nem volt lehetőségük ezen a hétvégén vizes pályán körözni.

„Az első köröm elég jó volt” – mondta Hamilton. „Ez mindig nehéz, mert egyikünk sem vezetett még esőben ezen a hétvégén.”

Hamilton elmondta, szerencsés volt, hogy a Q3-ban az első gyorsköre meglehetősen jól sikerült, hiszen a második próbálkozása során már nem tudott javítani, így Sebastian Vettel csupán 0,074 másodperccel maradt le tőle.

„Az első próbálkozás mindig meglepetés, és nem akarunk túl sokat kockáztatni, nehogy aztán ne legyen meg a kör, de fontos, hogy legyen egy gyorskör. Nekem elég jól sikerült, és nyomtam neki. A következőben veszítettem kicsit, de a csapat remek munkát végzett, és újra itt vagyunk a top háromban.”

A brit versenyző örül, hogy a Ferrariban kihívóikra leltek, és úgy gondolja, a versenyen is nagy harcot vívhatnak Vettellel.

„Örülök, hogy a Ferrari jól teljesít és közelebb vannak. Ez még csak a második futam, és látszik, hogy versenyben vagyunk másokkal. A Ferrari nagyon-nagyon gyors vasárnap, és csak erősebbek lesznek. Remek csatát vívtunk ma.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS