Hamilton összeesküvésről beszél

Lewis Hamilton ugyan nem ért egyet a sportfelügyelők döntésével, elmondta, nem volt más választása, el kellett fogadnia, hogy tíz rajthelyes büntetését követően egy újabb büntetést kapott a vasárnapi Francia Nagydíjon. A brit pilóta úgy érzi, az FIA kinézte magának.

Lewis Hamilton ugyan nem ért egyet a sportfelügyelők döntésével, elmondta, nem volt más választása, el kellett fogadnia, hogy tíz rajthelyes büntetését követően egy újabb büntetést kapott a vasárnapi Francia Nagydíjon. A brit pilóta úgy érzi, az FIA kinézte magának.

A McLaren versenyzője, aki kanadai bakija miatt csak a középmezőnyből kezdhette meg a vasárnapi futamot Magny-Cours-ban, a tizennegyedik körében újabb büntetést kapott, amiért állítólag úgy előzte meg Vettelt az első körben, hogy levágta a Nürburgring sikánt.

A büntetés egyben azt is jelentette, hogy Hamiltonnak minden esélye elszállt a pontszerzésre.

A brit versenyző végül a tizedik helyen ért célba, és egy újabb versenyről távozott üres kézzel, mellyel tíz pontra nőtt lemaradása a bajnokság élére ugró Felipe Massával szemben.

Hamilton a futam után elmondta, bár nem értett egyet büntetésével, nem volt más választása, el kellett fogadnia azt.

“Nyugodt vagyok, minden rendben van, ilyen a versenyzés. Még mindig itt vagyok, semmivel nem lehet kizökkenteni, soha nem fogom feladni” – mondta Hamilton, aki úgy érzi, az FIA kinézte magának, és mindent megtesz azért, hogy kettétörje pályafutását.

“Nem hiszem, hogy bármi rosszat tettem volna. Belementem a kanyarba. Úgy gondolom, hogy már előtte (Vettel) voltam, máskülönben nem tudtam volna bekanyarodni, ugyanis összeütköztünk volna, így a külső ívre mentem, de elveszítettem az uralmam az autó felett, és átmentem a rázókövön.”

“Folytattam, mert nem gondoltam, hogy ezzel a manőverrel bárkit is megelőztem volna, hiszen már a kicsúszás előtt befejeztem az előzést.”

“Továbbra is keményen fogok hajtani, semmivel nem lehet megzavarni. Bármennyi büntetést is kapok, folyamatosan harcolni fogok, és megpróbálok jó eredménnyel visszatérni” – magyarázta Hamilton, aki immáron harmadik versenyéről távozik nulla ponttal.

“Mindent megtettem, megpróbáltam óvatosan és sportszerűen vezetni. Most sem szereztem pontot, de még így is csak tíz pont a lemaradásom a bajnokságban. Jól kaptam el a rajtot, legalább négyen csatáztak előttem, így egy kicsit visszavettem. Néhány versenyzőt sikerült megelőznöm az ötös kanyarban, és úgy gondoltam, hogy sportszerűen előztem a hetes íven.”

“Már előtte voltam, mikor megérkeztem a kanyarba, próbáltam korrigálni, és korrigáltam is, de átvágtam a kanyart, amit nem éreztem csalásnak, de a szabály az szabály” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hamilton összeesküvésről beszél
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt