Friss hírek

Hamilton őszintén vall Alonsóról

A McLaren brit újonca, Lewis Hamilton életrajzi könyvében őszintén vall arról, miként alakult a kapcsolata csapattársával, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval, aki egyáltalán nem könnyítette meg az életét debütáló évében a Forma-1-ben.

A McLaren brit újonca, Lewis Hamilton életrajzi könyvében őszintén vall arról, miként alakult a kapcsolata csapattársával, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval, aki egyáltalán nem könnyítette meg az életét debütáló évében a Forma-1-ben.

A My Story c. életrajzi ihletésű könyv ugyan még nem került a boltokba, azonban a The Sun részleteket közölt a sokak által már nagyon várt műből.

“Odajött hozzám és azt mondta: Hello, Fernando vagyok” – mondta Hamilton, aki a tavalyi Török Nagydíjon találkozott először Alonsóval egy hotelben, ahol édesapja is bemutatkozott a spanyol versenyzőnek.

“Akkor ő volt a világbajnok, és második bajnoki címére hajtott. Meglepett engem, hogy volt annyi ideje, hogy odaköszönjön nekem. Teljesen le voltam nyűgözve.”

A brit versenyző azonban később nagyot csalódott leendő csapattársában, aki nem volt hajlandó megnyílni előtte, és egyszerűen képtelen volt közelebb kerülni hozzá.

“Szeretem és tisztelem Fernandót, így csalódott voltam, hogy valamilyen oknál fogva nem kerültünk közelebb egymáshoz. A kapcsolatunk nem javult. De ez nem annak tudható be, hogy nem próbáltam közeledni hozzá.”

Hamilton azt is elmondta, Alonso a többi kollégájával sem került közelebbi kapcsolatba, ami már a téli teszteken kiderült számára. “Azt gondoltam, hogy Fernando példát fog mutatni nekem, és megpróbál irányítani. Ehelyett ennek éppen az ellenkezője történt, ami meglepett.”

Lewis azt is elárulta, hogy Ron Dennis megkérte, próbáljon meg mindent megtenni annak érdekében, hogy otthonosabban érezze magát a spanyol a csapatban.

“Fernando nagyon csendes” – folytatta Hamilton, aki úgy próbált meg közelebb kerülni márkatársához, hogy számítógépes játékokat játszott vele a motorhome-jában. Azonban a júniusban megrendezett Amerikai Nagydíjon már olyanokat vágott a spanyol pilóta a fejéhez, hogy a csapat őt részesíti előnyben.

“A Francia Nagydíj után valaki azt mondta nekem, hogy Fernando, aki a hetedik helyen végzett, boldog volt, hogy a Ferrari versenyzői megelőztek, és így nem tudtam maximális pontot szerezni azon a hétvégén.”

Kapcsolatuk a Magyar Nagydíjon került a mélypontra, mikor Hamilton megtagadta csapata kérését, majd Alonso bosszúból feltartotta őt a boxban az időmérő edzésen.

“Olyan volt, mint életem legrosszabb rémálma” – mondta a huszonkét éves pilóta, aki soha nem akart rossz kapcsolatba kerülni Alonsóval. “Úgy gondolom, hogy könnyű jól kijönni velem. Azonban éreztem, hogy nem akar beszélni velem, és magába zárkózik, így már nem is közeledtem. Minden rajta múlott.”

A Török Nagydíjon volt egy békítő beszélgetésük, de Hamilton belefáradt abba, hogy mindig ő kezdeményezett, és Alonso soha nem értett vele egyet.

“A végén azt mondtam Ronnak: Megpróbáltam beszélni vele, de a jövőben nem arra fogok koncentrálni, hogy őt boldoggá tegyen. Arra fókuszálok majd, hogy beteljesítsem álmaimat. Aztán Spa-Francorchamps-ban Fernando kis híján kiütött a rajtnál. Onnantól kezdve világos volt számomra, hogy bármi megtörténhet. Ha agresszíven viselkedik velem szemben, akkor nekem is úgy kell vele szemben.”

“Bár ez nem egészséges, azt gondoltam, hogy erősnek és keménynek kell lennem, bár figyelnem kell arra is, hogy ne kockáztassak feleslegesen. Sajnálom, hogy így alakult az idei évem.”

Hamilton életrajzi könyve november 5-én kerül a boltokba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!