Friss hírek

Hamilton: Ötletem sincs, miért küszködtünk legutóbb

Bár Mexikóban bebiztosította ötödik világbajnoki címét, Lewis Hamilton azt mondja, nem dőlhet hátra, jelenleg ugyanis „fogalma sincs”, csapata miért küszködött annyit az elmúlt két versenyen.

Hamilton korábban sorozatban négy futamgyőzelmet szerzett, az Egyesült Államokban és Mexikóban azonban a Mercedes problémákkal találta szemben magát.

A brit versenyző múlt hétvégén egy 4. hellyel tudta bebiztosítani újabb világbajnoki címét, így a júliusi Osztrák Nagydíj óta először fordult elő, hogy nem állhatott fel a dobogóra.

„Van még tennivalóm. Vissza kell mennem a gyárba és ki kell derítenünk, hogyan tudnánk visszavágni, és megnyerni a következő versenyeket.

„Ötletem sincs, miért küszködtünk olyan sokat az elmúlt két versenyen, és mindannyian érezzük a fájdalmát annak, hogy nem nyertük meg ezeket a futamokat. A konstruktőri vb-címet még be kell húznunk, amiről tudom, hogy még többet jelentene a gyárban dolgozó srácoknak.”

„Szóval erre fókuszálunk. Veszítettünk néhány pontot a Ferrarival szemben, és nagyon szeretnék jól teljesíteni a csapat miatt – szóval nekem még két versenyt meg kell nyernem.”

A Mercedes Austinban a hátsó abroncsok hólyagosodásával küszködött, melyet követően megindultak a találgatások arra vonatkozóan, hogy mindez azért történt, mert a csapat úgy döntött, nem használja radikálisnak mondott felnijét, mert attól félt, a Ferrari óvást nyújt be ellene annak ellenére, hogy az FIA szabályosnak minősítette azt.

Mexikóban viszont a csapatnak a bal első abronccsal voltak komoly gondjai – több, mint amennyi a Ferrarinak és a Red Bullnak –, ez pedig azt jelzi, hogy a felninek semmi köze a teljesítmény visszaeséséhez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!