Hamilton: Ott kell javulnom, ahol gyengébb vagyok - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ott kell javulnom, ahol gyengébb vagyok

HIRDETÉS

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elárulta, arra összpontosít, hogy javuljon azokon a pályákon, melyeken gyengélkedik csapattársával, Nico Rosberggel szemben.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elárulta, arra összpontosít, hogy javuljon azokon a pályákon, melyeken gyengélkedik csapattársával, Nico Rosberggel szemben.

A brit pilóta úgy véli, ez kulcsfontosságú lehet majd a 2014-es bajnoki címért folytatott küzdelem során.

Hamilton az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon motorhiba miatt kiesett, azóta azonban sorozatban három futamot nyert. Ennek ellenére csapattársa, Nico Rosberg négy pontos előnnyel továbbra is élen áll a ponttáblázaton.

Hamilton úgy véli, véleménye szerint kettejük küzdelmének végkimenetele mindig az adott pályától függ majd.

„Nico nagyon jól vezet, keményen hajt engem, és folyamatosan a sarkamban van” – mondta a 2008-as év legjobbja.

„Versenyről-versenyre változik majd a helyzet, lesznek alkalmak, amikor ő lesz gyorsabb, és lesz olyan is, hogy én – ahogy azt láthattuk tavaly.”

„Én Kínában általában elég jól megyek, de például Bahreinben ő szerezte meg a pole-t, és általában erősebb is nálam azon a pályán. Az én dolgom idén az volt, hogy egy kicsit közelebb kerüljek hozzá, amit sikerült is megtenni. Nem fél másodpercről beszéltünk, mint tavaly, hanem kevesebb mint 3 tizedről.”

„Igazából arra próbálok összpontosítani, hogy erősödjek azon a pályákon, melyeken talán gyengébb vagyok, vagy nem vagyok annyira közel hozzá. Szeretném csökkenteni a hátrányomat.”

Érdekes lesz majd látni, Hamilton mire megy Rosberggel a bajnokság soron következő két állomásán, Spanyolországban és Monacóban, tavaly ugyanis ezeken a helyszíneken a német szerezte meg a rajtelsőséget. Rosberg Barcelonában hatodikként zárt, Monacóban pedig nyerni tudott, míg Hamilton a katalán fővárosban mindössze tizenkettedik lett, Monacóban negyedik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!