Friss hírek

Hamilton péntek délelőtt még a szimulátorban dolgozott

Péntek délelőtt még a Mercedes brackley-i szimulátorában készült a Forma-1-es Brit Nagydíjra Lewis Hamilton, este pedig a leggyorsabb volt a silverstone-i időmérő edzésen.

A Mercedes világbajnoki címvédője 75 ezredmásodperccel volt gyorsabb, mint bajnoki riválisa, Max Verstappen, így ő rajtolhat majd az élről a Forma-1 történetének első sprintfutamán, szombaton.

A Mercedes több új fejlesztést is pályára visz ezen a hétvégén, Hamilton pedig elárulta, mivel délelőtt nem volt szabadedzésük, a csapat brackley-i központjában szimulátorozott.

„Volt ez a szabad délelőttünk, és úgy voltam vele, ’nézzétek, ne üldögéljünk itt és pazaroljuk az időnket, vágjunk bele!’” – mondta a szimulátorért egyébként egyáltalán nem rajongó hétszeres világbajnok. „Szóval gyakoroltunk egy kicsit délelőtt a gyárban.”

„Próbáljuk fejleszteni az autót, próbálunk annyi információt nyújtani a srácoknak, amennyit csak tudunk, hogy abszolút mindent kisajtoljunk belőle. És szépen összeálltak ma a dolgok, szóval a felhők felett járok!”

Hamilton elárulta, a délutáni edzésen inkább a hosszú etapos teljesítményre fókuszáltak, és nem próbálták meg reprodukálni a Red Bull köridejeit.

„Nem tudom, hogy ők mit csináltak. Nyilván a szabadedzésen nagyon gyorsak voltak, mi viszont csak a saját dolgunkra fókuszáltunk.”

„A szimulátorban is voltam ma délelőtt, egyfajta szabadedzésként használtam, mivel ez volt az első alkalom, hogy nem volt programunk délelőtt. Időt szántam rá, próbáltam mindent beleadni, minden követ megmozgattam.”

„Az első köröm nagyszerű volt. A második még jobbnak tűnt, de az utolsó kanyarban elveszítettem a hátulját, szóval a szívem a torkomban dobogott, ahogy átszeltem a célvonalat.”

„De láttam a közönséget, és tényleg a 2007-ben megszerzett első itteni pole-omra emlékeztetett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!