Hamilton próbál türelmes lenni, nem akarja otthagyni a Mercedest - F1VILÁG.HU

Hamilton próbál türelmes lenni, nem akarja otthagyni a Mercedest

HIRDETÉS
Próbál türelmes lenni a Mercedes Forma-1-es csapatával a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a brit pilóta azonban azt mondja, nem tudja elképzelni magát más istállónál.
2023 Saudi Arabian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

Hamilton jelenleg érvényes szerződése 2023 végén jár le, a tavalyi, küszködéssel teli idényt követően pedig úgy fest, idén újra nehéz év vár az ezüstnyilakra, a csapat új, W14-es kódjelű versenyautója ugyanis nem elég versenyképes. Sőt, Toto Wolff szerint egyenesen zsákutcába futottak az idei modellel, így koncepcióváltásra lesz szükség, ha újra a győzelmekét szeretnének csatázni az F1-ben.

Hamilton a bahreini idénynyitót követően meglehetősen kritikus hangot ütött meg, azt mondta, a Mercedesnél egész egyszerűen nem hallgattak rá, amikor elmondta véleményét a fejlesztési iránnyal kapcsolatban. Főnöke, Toto Wolff múlt hétvégén azt mondta, nem haragudna meg Hamiltonra, ha elkezdene más csapat után nézni.

A brit pilóta viszont azt mondja, kitart, mert nem tudja elképzelni, hogy máshol versenyezzen.

„Nem erre fókuszálok. Imádom ezt a csapatot. Annyira hálás vagyok mindenkinek, aki velem volt ezen út során ennél a csapatnál. Nem ábrándozom arról, hogy máshol legyek” – mondta a brit pilóta. „Nem tudom elképzelni, hogy távozzak innen. Nem érzem úgy, hogy ilyen lennék.”

Hamilton azt ugyanakkor elismeri, a küszködés olykor számára is nehéz.

„Nem mondanám azt, hogy olyan sokat ad nekem. Jártam már ebben a cipőben néhányszor. De próbálok türelmes lenni és együtt dolgozni a csapattal, hogy jó helyzetbe kerüljünk. Ez minden, amit el tudok most mondani. Nem tervezem, hogy máshová megyek.”

Amikor a RacingNews365.com című internetes portál arról kérdezte a Mercedes versenyzőjét, lesz-e olyan pont, ahonnan már nincs visszaút, és képtelen lesz többet kihozni az autójából, Hamilton így felelt: „Olyan nincs, hogy nem lehet, nem igaz? Momentán határozottan úgy tűnik, hogy… Egyszerűen nem tudtam többet kihozni az autóból [a szaúdi időmérőn], de tovább próbálkozom!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!