Hamilton reagált főnöke szavaira: Soha nem akarnék ütközéssel bajnokságot nyerni! - F1VILÁG.HU

Hamilton reagált főnöke szavaira: Soha nem akarnék ütközéssel bajnokságot nyerni!

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, tisztességesen szeretné megnyerni az idei trófeát a száguldó cirkuszban, így esze ágában sincs megismételni az olyan vitás ütközéseket, mint amilyenek korábban döntöttek a bajnoki címekről.
2021 United States Grand Prix, Thursday - Jiri Krenek Lewis Hamilton

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nyilatkozta azt a minap, szerinte benne van a pakliban az, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen a bajnoki küzdelem hevében kiüti majd egymást a szezon utolsó versenyén.

„Ha a bajnoki címért versenyzel, és látod, hogy kicsúszik a kezeid közül, mert a másik srác megelőz téged, milyen más eszközöd van azon kívül, hogy megbizonyosodsz arról, hogy ne tudjon előzni? Láttuk ezt Schumacher és Villeneuve, illetve Senna és Prost esetében kétszer” – mondta Wolff a Daily Mail című lapnak.

„Én soha nem adnék utasítást arra, hogy ütközzön neki valakinek, de ha megérkezünk az utolsó versenyre, és az lesz a bajnok, aki előrébb lesz, akkor keményen fognak versenyezni egymás ellen.”

A Mexikói Nagydíj csütörtöki médianapján Hamiltont természetesen megkérdezték a főnöke által elmondottakról, ő azonban leszögezte, nem ütközéssel akarja megnyerni nyolcadik bajnoki címét.

„Nem olvastam, amit Toto mondott, de erősen kétlem, hogy azt sugallta, hogy ez lenne a helyzet” – mondta a címvédő.

„Mi soha nem így nyertünk bajnokságot, én sem nyertem így bajnokságot soha, és soha nem is szeretnék. Nekem ez a véleményem erről. Azért vagyok itt, hogy a megfelelő módon nyerjek, tudással, elkötelezettséggel és kemény munkával.”

„Mindenki tudja, hogyan nyertem bajnoki címeket a múltban, én mindig a megfelelő módon akarok győzni. Ha pedig az ember elveszíti, veszítse el tisztességesen, méltósággal, tudván, hogy mindent beleadott, és helyesen csinálta a dolgokat, olyan keményen dolgozva, amennyire csak lehet.”

„Minden, amit tehetsz, hogy mindent beleadsz, és olyan keményen dolgozol a csapattal, amilyen keményen csak tudsz. Ha nem jön össze, legközelebb újra harcolni fogsz érte.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton reagált főnöke szavaira: Soha nem akarnék ütközéssel bajnokságot nyerni!
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!