Friss hírek

Hamilton reagált: Nem szándékosan akadályozta Verstappenéket

Nem akadályozta szándékosan a Red Bull versenyzőit a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén Lewis Hamilton – ezt ő maga állította azt követően, hogy Christian Horner, az energiaital-gyárosok csapatfőnöke egyfajta „játszmának” tudta be a címvédő viselkedését a kvalifikáció hajrájában.

Hamilton a szombati időmérő utolsó szakaszában látványosan lelassított, mielőtt megkezdte volna második mért körét. A mögötte érkező Max Verstappen ugyan meg tudta kezdeni gyorskörét, csapattársa, Sergio Perez azonban végül nem ért át időben a célvonalon.

A Red Bullt nem zaklatták fel túlzottan a történtek, Christian Horner csapatfőnök azonban az időmérő után egyfajta „játszmának” tudta be a történteket Hamilton részéről. A Mercedes hétszeres világbajnoka azonban visszautasította ezt.

„Ez akkora butaság… Mindenki lelassított… Másra nem figyeltetek? Nem értem. Azt hiszitek, hogy gyorsabban kellett volna mennem, és közelebb kellett volna kerülnöm Valtterihez [Bottas]?” – reagált Hamilton.

„Mindenki lassított a kivezető körön. Én sem tettem másként, mint bármelyik más körben. Természetesen minden alkalommal próbáljuk jól felkészíteni a gumikat, próbáljuk hidegen tartani őket, mert könnyen túlhevülhetnek a kör során.”

„Nem taktikáztam… Nincs szükségem taktikai játszmákra. Tudom, mit csinálok az autóban, ami elég gyors, nincs szükségünk taktikákra.”

„Szóval akik ilyesmit mondanak, azoknak fogalmuk sincs arról, mit csinálunk mi itt – talán ez az oka annak, hogy nem itt vezetnek.”

Amikor arról a lelassításról kérdezték, amit a bokszból kijövet hajtott végre Verstappen előtt, Hamilton így válaszolt: „Mi voltunk az egyik autó az utolsók között. Tudtam, hogy az előttem lévők fel fognak majd torlódni a kör vége felé, szóval próbáltam akkora helyet csinálni, amekkorát csak lehet.”

„De még így is vissza kellett vennem a kör végén, és várni, míg a többiek megindulnak. Szóval csak igyekeztem megbizonyosodni arról, hogy megfelelő hely van előttem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!