Hamilton reagált Verstappen vádjaira: Nem szorítottam le őt a pályáról! - F1VILÁG.HU

Hamilton reagált Verstappen vádjaira: Nem szorítottam le őt a pályáról!

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton nem érzi úgy, hogy átlépett egy határt akkor, amikor a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon első szakaszában megelőzte Max Verstappent.
2023 Australian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

Verstappen végül megnyerte a melbourne-i futamot, míg Hamilton a 2. helyen ért célba, a leintést követően azonban a Red Bull versenyzője hangot adott véleményének riválisa egyik manőverével kapcsolatban. Szerinte Hamilton átlépett egy határt akkor, amikor megelőzte őt a futam elején.

„Azt hiszem, én elég óvatos voltam. Szerintem lehettem volna én is egy kicsit agresszívebb” – mondta. „Másfelől viszont nem akartam, hogy megsérüljön az autóm, mert tudtam, hogy az igazán gyors. Szóval nem a világ vége, ha veszítek egy vagy két helyet.”

„A szabályok alapján elég világos, hogy mit szabad csinálni. De világos, hogy nem lett betartva a szabály. De rendben van… Jó volt a tempónk, és megelőztük őket. Viszont olyasvalami ez, amit a következő versenyeken számításba fogok venni.”

Hamilton a versenyt követő sajtótájékoztatón reagált Verstappen szavaira, amikor arról kérdezték, ő hogyan látta a holland elleni küzdelmet.

„Szerintem rendben volt. Ő korán fékezett, én későn, és teljesen belül voltam, és úgy gondolom, hogy mindketten elegendő helyet hagytunk a másiknak” – magyarázta. „Nem tereltem le őt a pályáról, és ő sem fordult belém. Szóval nem ütköztünk, ilyen a versenyzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!