Hamilton reagált Verstappennek: Nem gondolja, hogy tiszteletlenül ünnepelt Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Hamilton reagált Verstappennek: Nem gondolja, hogy tiszteletlenül ünnepelt Silverstone-ban

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton visszautasította Max Verstappen azon vádjait, miszerint a brit pilóta és csapata, a Mercedes „tiszteletlenül” ünnepelte győzelmét a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon.
2021 British Grand Prix, Thursday - LAT Images Lewis Hamilton

A silverstone-i verseny első körében Hamilton és Verstappen összeütközött előbbi versenyző hibájából, és bár a címvédő 10 másodperces időbüntetést kapott, végül meg tudta nyerni a futamot.

Hamilton eztán heves ünneplésbe kezdett, amit az épp kórházban lévő Max Verstappen nem nézett jó szemmel. A holland versenyző még a Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján is azt mondta, Hamiltonék tiszteletlenek voltak, és megmutatták, „milyenek is valójában”.

Hamilton viszont azt mondja, fogalma sem volt arról, hogy Verstappen kórházban van, és nem gondolja úgy, hogy tiszteletlen lett volna.

„Láttam a kivetítőn, hogy kiszállt az autóból, és úgy tűnt, rendben van, és ezt is mondták nekem” – fogalmazott a hétszeres világbajnok. „Csak a paddockban adott interjúk után tudtam meg, hogy kórházba vitték. Egyikünk sem szeretné, ha egy másik versenyző megsérülne, semmilyen módon nem akarunk ártani egy versenyzőnek.”

„Nem gondolom azt, hogy a viselkedésünk tiszteletlen volt Ahogy mondtam, egy dolog tudni a dolgokról és ünnepelni, és más dolog nem tudni róla, és úgy ünnepelni. Nyilvánvalóan én nem tudtam.”

A hétszeres világbajnok elmondta, természetesen nagy volt az ünneplés Silverstone-ban, hiszen hazai közönsége tavaly a pandémia miatt nem látogathatott ki a versenyre.

„Ez volt a hazai versenyem, és hihetetlenül keményen dolgoztunk egy ilyen eredményért. És óriási pillanat volt számunkra, hogy a hazai közönség először lehetett ott velünk, hiszen a tavalyi évet ki kellett hagyniuk.”

„Dúltak az érzelmek. Nem szándékos ünneplés volt, egyszerűen annak örömét láthatták, hogy ilyen sok ember ott lehetett, és ilyen sok ember ünnepelt. Én nem fogom elrejteni az érzelmeimet. Lenyűgöző élmény volt ilyen sok embert látni.”

„Mi már kizárólag erre a hétvégére fókuszálunk. Felhívtam Maxot a verseny után, hogy megtudjam, rendben van-e, és mondtam neki, hogy a tisztelet még mindig megvan iránta. Talán nem kölcsönös a dolog, de rendben van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!