Friss hírek

Hamilton: Rég volt ilyen sima nyitónapunk

Bombaformában vágott neki a hétvégének Barcelonában a Mercedes Forma-1-es csapata.


Bombaformában vágott neki a hétvégének Barcelonában a Mercedes Forma-1-es csapata.

Az Ezüstnyilak a leggyorsabbnak bizonyultak a pénteki edzésnapon, dominanciájukat pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a második szabadedzésen harmadikként végző Daniel Ricciardo majd’ 1 másodperccel maradt el Lewis Hamilton legjobbjától.

Hirdetés
 

A brit versenyző – aki az elmúlt három versenyen verhetetlennek bizonyult – természetesen nagyon pozitívan értékelte a katalán nyitónapot.

„Nagyszerű napunk volt, örülök, hogy a hosszú szünet után végre újra autóba ülhettem” – mondta a 2008-as év legjobbja.

„Úgy érzem, pozitív előrelépéseket tettünk az autóval, szóval nagy köszönettel tartozom mindenkinek a csapatnál. A mai két szabadedzés nagyon simán ment, valójában hosszú ideje nem volt már ilyen jó péntekünk!”

„A barcelonai egy teljesen más pálya a gumik szempontjából, szóval arról szólt a mai körözgetés, hogy megpróbáltuk megfigyelni, meddig bírják a gumik. A második tréningre sikerült eredményes változtatásokat eszközölni.”

Hamilton kifejtette, bízik abban, hogy holnap is esélye lesz a legjobb hely megszerzésére.

„Nehéz előzni itt, szóval mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobban sikerüljön az időmérő, de itt minden a versenyről szól majd, illetve a gumikezelés lesz a legfontosabb.”

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg második lett, és bár úgy érzi, sikerült fejlődniük, nem teljesen elégedett a mai nappal.

„A csapat remek munkát végzett a szünet alatt” – folytatta a német.

„Hoztunk néhány újítást ide, és elég jól is működtek ma. Úgy tűnik, ismét gyorsak vagyunk, bár én személy szerint nem éreztem magam olyan kényelmesen az autóban, főleg úgy, hogy nem tudtam elég időt a pályán tölteni délelőtt.”

„Sok munka vár még ránk, és szorosan együtt dolgozom majd a mérnökeimmel, hogy megtaláljuk a tökéletes beállításokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!