Hamilton remekel, a Red Bull a Mercedes nyomában - F1VILÁG.HU

Hamilton remekel, a Red Bull a Mercedes nyomában

HIRDETÉS

A Magyar Nagydíj második szabadedzésén sem talált legyőzőre a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton. A brit pilóta a leggyorsabb volt délután, ezúttal azonban a Mercedes mögé a Red Bull is felzárkózott.


A Magyar Nagydíj második szabadedzésén sem talált legyőzőre a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton. A brit pilóta a leggyorsabb volt délután, ezúttal azonban a Mercedes mögé a Red Bull is felzárkózott.

Hamilton már a délelőtti gyakorláson is a legjobb volt a Hungaroringen, a második másfélórás tréningen pedig ott folytatta, ahol korábban abbahagyta: bő 3 tizedmásodperces előnnyel nyerte meg a szabadedzést, ezúttal azonban nem csapattársa, Nico Rosberg, hanem a Red Bull ifjú tehetsége Daniil Kvyat végzett a második helyen.

Az orosz tehetség 1 perc 24,300 másodperces idővel zárt a tabellán, megelőzve csapattársát, a szintén remeklő Daniel Ricciardót. Bár a Milton Keynes-i alakulat kiválóan teljesített pénteken, mégsem lehet teljesen elégedett, Ricciardo alatt ugyanis bő 20 perccel a leintés előtt motorhiba miatt megállt a Red Bull.

Ric

Mivel az ausztrál autójából némi olaj is kifolyt a pályára, a versenyirányítók piros zászlóval megszakították az edzést, néhány percnyi kényszerpihenő után azonban a mezőny folytathatta a körözést.

A Red Bullok mögött Kimi Räikkönen zárt az ötödik helyen, őt a kiválóan teljesítő Carlos Sainz Jr., valamint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel követte. A német versenyző szemmel láthatóan küszködött ma, autójával többször is kicsúszott a pályáról.

Vet

Úgy tűnik, a Magyar Nagydíj hétvégéjére valóban rákapcsoltak a McLarenek: Fernando Alonso a két Williamst megelőzve nyolcadik lett, míg Jenson Button a tizenkettedik helyen fejezte be a napot.

A Lotusok viszont nem remekeltek: Pastor Maldonado tizenharmadik, Romain Grosjean pedig csak tizenötödik lett.

Hirdetés

A két Force India nem vett részt a gyakorláson: Sergio Pérez délelőtti balesete után a csapat úgy döntött, amíg ki nem deríti, mi volt a gond a mexikói autójának jobb hátsó felfüggesztésével, biztonsági okokból nem küldi pályára egyik versenygépét sem délután.

FI

A Forma-1-es Magyar Nagydíj programja szombat délelőtt 11 órakor folytatódik majd a harmadik szabadedzéssel – az időmérőt délután 2 órakor rendezik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!